•   40 MĚST   •   93 RESTAURACÍ   •   250 – 600 KČ   •

Úvodní Galavečeře

Menu Galavecere

V pátek 15.1. byli proběhla unikátní galavečeře v restauraci Bellevue. Hosté byli svědky unikátní ochutnávky vysoké gastronomie a zároveň měli možnost hádat, který kuchař pokrm připravil.

12 degustačních chodů od 3 chefů:
• Nicolas Isnard z Francie (*Michelin)
• Mahavir Kanswal z Indie
• Marek Šáda z Česka.

Unikátní degustační chody z nejrůznějších surovin, které bývají často zbytečně promrhány nebo jsou na okraji naší pozornosti. Přitom stačí jen trocha kreativity, šikovné ruce nebo si připomenout úsporné vaření našich babiček a prababiček.

Úvodní Galavečeře GRF 2016
Úvodní Galavečeře GRF 2016
Úvodní Galavečeře GRF 2016
Úvodní Galavečeře GRF 2016
Úvodní Galavečeře GRF 2016
Úvodní Galavečeře GRF 2016 - Smažená slupka z topinamburu, polévka z kuřecích kostí a jelítko s jablečnými odkrojky
Úvodní Galavečeře GRF 2016 - Red mullet na másle, omáčka z humřích skořápek, fenykl
Úvodní Galavečeře GRF 2016 - „Gilauti“ koláčky z odřezků zeleniny, cibulové kroužky, koriandrovo-mátová majonéza
Úvodní Galavečeře GRF 2016 - Pošírované vejce, bouillabaisse z rybích kostí
Úvodní Galavečeře GRF 2016 - Maso z jehněčích kostí, kapusta, libeček
Úvodní Galavečeře GRF 2016 - Filet z candáta, zázvorovo-česneková krusta, mash z bramborových slupek
Úvodní Galavečeře GRF 2016 - Volská oháňka, kořenová zelenina
Úvodní Galavečeře GRF 2016 - Hrušková žemlovka z tvrdého pečiva, pěna z černého piva, perník
Úvodní Galavečeře GRF 2016 - Jogurtový cheesecake s okrojky ovoce
Úvodní Galavečeře GRF 2016
Úvodní Galavečeře GRF 2016
Úvodní Galavečeře GRF 2016

 

Podávané menu


Amuse-bouche
Smažená slupka z topinamburu, toustovaná semínka
Polévka z kuřecích kostí, stonků koriandru a kokosového mléka
Jelítko s jablečnými odkrojky

První chod
Red mullet na másle, omáčka z humřích skořápek, fenykl
„Gilauti“ koláčky z odřezků zeleniny, cibulové kroužky, koriandrovo-mátová majonéza
Pošírované vejce, bouillabaisse z rybích kostí

Druhý chod
Maso z jehněčích kostí, kapusta, libeček
Filet z candáta, zázvorovo-česneková krusta, mash z bramborových slupek
Volská oháňka, kořenová zelenina

Dezert
Hrušková žemlovka z tvrdého pečiva, pěna z černého piva, perník
Jogurtový cheesecake s okrojky ovoce
Zbytky čokolády

Některé ingredience byly použity též v duchu filosofie neplýtvání surovinami "Taste-Waste". Chody byly podávány na recyklovaných talířích z palmových listů. 



 
K vašemu restaurantu vede labyrint. Jakmile objevíte správnou cestu – obvykle nehledáte další.
Anonym
Top
English