Do Vánoc zbývá 17 dní

Půlnoční Baroko

V Y P R O D Á N O
 
Prolog Bar

Šéfkuchař David Kubica

Ze soboty na neděli 15.1. (00:01 – 02:00)
Nádražní 57a, 150 00 Praha 5


Dress code Ladies: Černé šaty a lodičky, červená rtěnka, škraboška
Dress code Gentlemans: Černý oblek, originální motýlek z libovolného materiálu


Večírek na zahájení Grand Restaurant Festivalu vypukne o půlnoci, a to historicky poprvé! Celá noc se ponese v duchu baroka, elegance a tajemství. Budete moci ochutnat výjimečné barokní menu v doprovodu unikátních koktejlů podle barokních velikánů jakými byli například Caravaggio, Bach či Rembrandt. V repertoáru nebudou chybět ani koktejlové skvosty navržené exkluzivně pro Prolog Erikem Lorinczem - šéfbarmanem slavného American Baru hotelu Savoy v Londýně.
 
Tato nezapomenutelná noc vyvrcholí vyhlášením nejkrásnější škrabošky a nejoriginálnějšího motýlka Pavlem Maurerem a Zlatou Adamovskou. Výherci získají tříchodovou degustaci Grand Restaurant Festivalu 2017 v podniku podle vlastního výběru.
 
 
Program:
  • Usazení, šampaňské a bretaňské ústřice, přípitek a úvodní slovo Pavla Maurera
  • Řízená degustace speciálního barokního menu, párování s koktejly (připravovány před zraky hostů)
  • Ocenění nejkrásnější škrabošky (Ladies) a nejoriginálnějšího motýlka (Gentlemans) Pavlem Maurerem a Zlatou Adamovskou
 
 
Barokní menu:

Welcome drink & taste: Veuve Clicquot & Bretaňské ústřice
 
  1. Super Size / HÄNDEL - Také se Vám rozbily vajíčka cestou z nákupu? Nevadí, nalezli jsme řešení v kombinaci koňaku Hennesy, whiskey Bulleit Rye, cukru a Peychaud bitters
    Předkrm – Terinka foie gras
     
  2. El Bulli / CARAVAGGIO - Slavnou španělskou experimentální restauraci šéfkuchaře Ferrana Adrii zřejmě není třeba dlouze představovat, a tak lze očekávat delikátní snoubení chutí tequily Don Julio s černým pepřem, yuzu, čerstvou citrónovou šťávou, agáve sirupem a avokádem
    Předkrm – Raviola z marinované červené řepy s kozím sýrem
     
  3. French 75 / REMBRANDT - Veuve Clicquot, Jenéver gin, citrón, cukr
    Předkrm – Filátko mořského vlka s kaviárem
     
  4. Good Soldier / BERNINI - Poslušně hlásím, že během mé služby se nic závažného nestalo… Jen přišla na řadu Becherovka, čerstvá citrónová šťáva, domácí pivní sirup, bílek a pivo Pilsner Urquell.
    Hlavní chod – Telecí svíčková
     
  5. Coffee Boulevardier / BACH - Ve dvacátých letech vycházel magazín The Boulevardier, který dal stejné jméno i jednomu z velmi klasických koktejlů. Ten je však ozvláštněn, kromě whiskey Bulleit Rye, Campari a vermutu, také o kávu a pomerančový prach.
    Dezert – Čokoládová variace zdobená 24 karátovým zlatem
     
  


 
Cena 1.890,- Kč vč. DPH zahrnuje veškerý výše uvedený program včetně řízené degustace barokního menu a párování s exklusivními nápoji.
 

 
 
Prolog Bar
 


 
Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu.
George Bernard Shaw
Top
English