SKONČIL REKORDNÍ VIII. ROČNÍK

Lázeňský Mňam Bus s Pavlem Maurerem

Víkend 4.2.-5.2. (odjezd v sobotu v 11:00 z ulice Wilsonova před vchodem na Hlavní vlakové nádraží,Praha, plánovaný návrat v neděli kolem 17:30 na stejné místo)
Medité; Gourmet Restaurant, Villa Patriot; Quisisana Palace


Dvoudenní výpravu začneme obědem po španělském způsobu v Mariánských Lázních. Pak nás čeká podvečerní prohlídka města a ubytování v romantické Ville Patriot. Večerní gastronomie bude bohatá a na závěr dne si dopřejeme ještě vinnou degustaci. Druhý den po snídani se přesuneme do Karlových Varů. Ochutnáme léčivé prameny, dozvíme se neobvyklé historky a poobědváme v okouzlujícím sídle na břehu řeky. Pavel Maurer nás bude bavit svojí přítomností po celou dobu výletu.

Program:
Sobota 4.2.
Sraz v 11:00 na ulici Wilsonova před vchodem na Hlavním vlakovém nádraží, Praha

1. Medité
Šéfkuchař David Böhm
  • Variace studených tapas – pan y tomate s jamonem serrano (rajčatové tousty s dvouletou španělskou šunkou), queso Lavrus s kdoulovým želé s vlašskými ořechy (1,5 roku vyzrálý ovčí sýr ze Salamanky), domácí marinované olivy
  • Polévka – sopa de langostinos (krevetové espresso)
  • Teplé tapas – tortilla española al punto (španělský bramborový koláč připravený na minutku), grilované žampiony zapečené s bešamelem, jamonem serrano a ovčím sýrem, rillette de jabalí (pečená trhaná kýta z divočáka s kořenovou zeleninou a bylinkovou brioškou), gambas al ajillo (krevety pečené na sádle z iberského prasátka s česnekem a chilli)
  • Dezert – crema catalana (španělský předchůdce créme brulée)
Mňam Bus nás odveze z Prahy do Mariánských Lázní, kde půjdeme nejprve na pozdní oběd, tak jak se sluší španělská tradice. Pak si prohlédneme krásu lázeňského města a přesuneme se do Villy Patriot, kde přespíme.
 
 
2. Gourmet Restaurant, Villa Patriot
Šéfkuchař Michal Huňka
  • Domácí telecí sulc s marinovanou červenou cibulí a dipem z hrubozrnné hořčice al ancienne
  • Jehněčí koleno pečené s česnekem a rozmarýnem, tradiční lepenice a restovaná zelenina
  • Staročeský trhanec se švestkovou omáčkou
Po večeři nás čeká ještě zábavná vinná degustace. V neděli ráno po snídani se přesuneme Mňam Busem do Karlových Varů rovnou na kolonádu. Ochutnáme slavné prameny a od průvodce si poslechneme historické i aktuální zajímavosti. Pomalou procházkou dojdeme do Quisisana Palace.
 
 
3. Quisisana Palace
Šéfkuchař Jakub Mitro

  • Amuse-bouche v podobě domácího šampaňského sorbetu
  • Dýňovo-zázvorový krém s krevetou a sezamovým olejem
  • Pečená vepřová panenka v ořechové persiládě s houbovou raviolkou a pyré z pečené karotky
  • Pošírovaná hruška v zeleném čaji se švestkovým chilli chutney a mascarpone moussem
V rámci zážitku nám bude v prostorách apartmánu hotelu Quisisana Palace představen stále aktuální genius loci letní residence rodiny Pupp a Mattoni a krátce nastíněny skryté klenoty Karlových Varů. Po obědě se vrátíme Mňam Busem do Prahy.   


 
Cena 5.290,- vč. DPH zahrnuje všechny výše uvedené degustace jídel vč. párování s nápoji, vinnou degustaci, nocleh ve dvoulůžkovém pokoji se snídaní (1 osoba), průvodce v Karlových Varech, dopravu soukromým Mňam Busem, průvodce společnosti MauMau, účast Pavla Maurera.
 
 

 

Villa Patriot   Quisisana


 
Pít a potom pracovat a pracovat a potom pít – jaký to krásný život.
Romain Rolland
Top
English