Do Vánoc zbývá 17 dní

O festivalu

Skvělé pokrmy v nejlepších restauracích za zvýhodněné festivalové ceny!

Od 1. prosince si zde můžete zakoupit degustace na VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu. Za zvýhodněné festivalové ceny ochutnáte speciality nejlepších a nejzajímavějších restaurací v České republice. Letošní ročník s mottem „Baroko na talíři“ proběhne od 15. ledna do 28. února 2017 ve vybraných restauracích po celé ČR.


FESTIVALOVÉ MENU:

  
V rámci festivalu jsou nabízeny tyto druhy ochutnávek
(každá pouze pro 1 osobu):
Cena :
Základní ochutnávka Zakladni ochutnavka 1 jídlo dle výběru
+ 1 nápoj (voda nebo sklenka vína nebo sklenka piva z portfolia Pivovarů Lobkowicz)

250
 
Dvouchodová degustace    
Dvouchodova degustace 2 jídla dle výběru
+ 1 sklenka vína nebo 1 sklenka piva z portfolia Pivovarů Lobkowicz 
+ 1 lahev přírodní vody

500
 
Tříchodová degustace Trichodova degustace  3 festivalová jídla
+ 2 sklenky vína nebo 2 sklenky piva z portfolia Pivovarů Lobkowicz 
+ 1 lahev přírodní vody

600
 
 
Všechny ceny jsou uváděny jako ceny s daní z přidané hodnoty. Lahví vody se rozumí minimální množství 0,33 l. Sklenicí vína se rozumí minimální množství 0,125 l bílého nebo červeného vína. Sklenicí piva se rozumí minimální množství 0,3 l.
 
 

Témata festivalu


Následující ročník nabídne mimořádně atraktivní téma: “Baroko na talíři“

V architektuře je baroko charakteristické svou monumentalitou, nadsázkou a drahými materiály. Hudbu reprezentuje J.S.Bach s G. F. Händelem, malířství zase Caravaggio s Rubensem a Rembrandtem. V sochařství proslul Bernini, Michelangelo, u nás Matyáš Braun. Baroko se vyznačuje bohatostí tvarů, zdobností a velkolepostí. Prosadilo se samozřejmě i v gastronomii.

Kuchyně byla založena na zvěřině, čerstvých rybách, oblíbené bylo telecí, kachní a račí maso, často ale také hlemýždi a v přímořských oblastech samozřejmě mořské plody. Mezi hlavní ingredience tohoto období patří skořice, med, sušené ovoce, houby, zázvor, ořechy či kořenová zelenina. Velmi oblíbená byla i příprava omáček jako bešamelová, španělská, holandská, velouté a další dokonce i pálivé omáčky.

Ochutnáte zvýhodněné degustační menu inspirované lokálními surovinami, kreativitou těch nejlepších šéfkuchařů v zemi a samozřejmě – barokem.
 
 
 O Festivalu



 
Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu.
George Bernard Shaw
Top
English