SKONČIL REKORDNÍ VIII. ROČNÍK

Recepty

Taste Waste
"Plýtváte? Spoříte? Wejstujete? Jste ohleduplní k naší planetě a šetrní ke své peněžence?"


Kromě obvyklých festivalových specialit letos nabízíme unikátní "ochutnávku" gastronomických nápadů významných šéfkuchařů jak využít kvalitní suroviny, které občas zbytečně končí svůj užitečný život. Stačí více myslet, vzpomenout na praktiky našich babiček, kreativně využít nových technologií či nečekaně zajímavých produktů. 

Pokud máte nápad, doporučení, recept či jakoukoli myšlenku podporující filosofii neplýtvání, pošlete nám ji a my vyhodnotíme nejlepší nápady a vydáme společnou "Kuchařku o neplýtvání". 
 
 

Připojte se a podělte se s námi o své nápady

  
Facebook
e-mail
 
 

Inspirujte se u těchto restaurací, které nám napsali svůj recept Taste Waste:

 
Atmosphere (Olomouc)
Krém z bramborových slupek, chips z lososové kůže (amuse-bouche)

Bellevue (Praha)
Bouillabaisse z lososových kostí (amuse-bouche)
 
Black Horse (Liberec)
Cheesecake z kozího sýra obalovaný v kardamonové strouhance z filo těsta na pyré z červené řepy a prachem z pomerančového oleje (amuse-bouche)
 
Chateau Mcely, Piano Nobile (Mcely)
Kostní polévka s žilkami z foie gras (amuse-bouche)
 
Etnosvět (Praha)
Agarové rajčatové želé, Paneer sýr, parmazánová drobenka a bylinkový olej (amuse-bouche)

 
Francouzská restaurace Art Nouveau (Praha)
Gratinovaný morek v chorizo krustě s pečenými bramborovými slupkami (amuse-bouche)

 
Genius Loci (Žebrák)
Zvěřinové rillettes s kdoulovým sýrem (amuse-bouche)

 
Gourmet Restaurant, Villa Patriot (Mariánské Lázně)
Krevetovo-vanilkové Cappuccino s rajčatovou pěnou

 
Gran Fierro (Praha) 
Budin y helado de pan negro – karamelový dezert a zmrzlina z černého chleba s vanilkovou omáčkou
 
Imperial hotel Ostrava, La Brasserie (Ostrava)
"Bloody Mary" želé s krevetovou solí a chipsem z bramborových odřezků

 
Kovárna (Frýdštejn)
Mouse ze zauzených kostí ze pstruha, gel z římského salátu, bramborový chips
 
Kristin Hrádek (Děčín)
Daňčí paštika (amuse-bouche)
  
Marriott hotel, Midtown Grill (Praha)
Domácí paštika s Bourbonem (amuse-bouche)
  
Mezi domky (Buštěhrad)
Hovězí pot au feu (amuse-bouche)

 
Miyabi (Praha)
Tuňáková tempura, chobotnice, kotleta v misu, datemaki nimono zelenina v ume obentu (Gastronaut) a Japonská rýže ozdobená sašimi z pražmy, enoki, okrou a zalitá čajem, salátek fukudžinzuke (Inspirace)

 
Ostrov hotel (Tisá)
Espuma z kachny (amuse-bouche)
 
Pata Negra (Ostrava - Zábřeh)
Vývar z uzených sumčích kostí s jamonem (amuse-bouche)

 
Secret of Raw (Praha)
Šáteček z mořské řasy plněný mangovým relishem s jemně pikantní omáčkou
 
Tusculum (Karlovy Vary)
Huspenina s šípky, gel z černého jeřábu, křenový a šípkový pudr, domácí okurčička

 
U Majáku (Plzeň)
Sendvič s trhaným hovězím masem a ořechovou majonézou s chipsy ze šlupek brambor
 
V Zátiší (Praha)
Arancini ze zbytkové zeleniny a telecích odřezků (amuse-bouche)
 
Valdštejn (Liberec)
Čerstvě lisovaná šťáva ze slupek karotky, červené řepy a jablek




 
Kdo umí víno pít – umí milovat.
George Sandová
Top
English