Profil uživatele
avatar

strýci

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
4
0
Počet komentářů 26
Ohodnocené restaurace 6
Účast na gastroakcích 24

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2019: 6

Moje komentáře

> 07.03.2019 - Holiday Inn Prague Congress Centre, Esprit: Z menu zaujal kompozicí...
Z menu zaujal kompozicí i chuťově dezert. Potěšil i mezichod – zvěřinová kroketa. Dovolíme si zneužít tento prostor ke shrnutí našich pocitů po závěrečné návštěvě z celkem 10ti restaurací: Velmi příjemně jsme se cítili v Asian, U Emy a V zahradě. Naopak propadlo Myiabi. Těšíme se na další festival.
> 25.02.2019 - V Zahradě: Tato restaurace těží ze...
Tato restaurace těží ze svého svépomocného kuchtění (vlastní udírna, vlastní naložení ryby) a využívá toho velmi dobře. Vnáší tím do menu něco nového, neotřelého. Celkový dobrý dojem by mohl být podtržen látkovými ubrousky, ten papír cosi nevhodného připomíná. Restaurace má velký potenciál pro uspokojení hostů i na venkovní zahradě.
> 25.02.2019 - U Emy Destinnové: Asi máme na Emu štěstí....
Asi máme na Emu štěstí. Rádi jsme sem zašli i mimo festival, a vždy jsme byli jako i tentokrát s jídlem velmi spokojeni. U třetího podávaného vína (nad rámec dvou deklarovaných) byl sice vznesen dotaz, zda si jej přejeme, ale nebylo výslovně řečeno, že už je to v naší režii. Celkový dojem to nepokazilo, víno bylo kvalitní a cena odpovídající standardům v restaurantech.
> 15.02.2019 - Asian Temple: Po nepříliš povedené...
Po nepříliš povedené návštěvě Myiabi jsme do dalšího "asijského" podniku vstupovali s určitými obavami. Celou řadu drobností by zde bylo možno vytknout, ale celkový dojem byl :" tato restaurace žije a zanechává po návštěvě velmi pozitivní náladu. Jídla jsme si (s výjimkou dezertu) vychutnali.
> 15.02.2019 - King Solomon: Nečekali jsme...
Nečekali jsme "superrestaurant". při polední návštěvě to zde na nás působilo takovým domácím dojmem : obsluha, prostředí, jídlo. Hlavní chod (kachna, jatýrka) kuchařem přesně dotažen do toho správného stavu. Vína jsme ocenili.
> 13.02.2019 - Augustine Restaurant: Konečně podnik s...
Konečně podnik s bezchybným servisem i obsluhou. Velké zklamání předkrm - přesolený vlhký kousek celeru - částečně zachráněný šlehaným sýrem s oříšky. Jinak ostatní jídla na jedničku, zajímavý dezert. Červené víno neoslovilo. (5.2. poledne)
> 13.02.2019 - Francouzská restaurace Art Nouveau: GRF pojímáme zejména...
GRF pojímáme zejména jako objevování nových kuchyní, ale "fancouzská" je pro nás sázka na jistotu. Z vyváženého 5chodového menu nás upoutalo zejména celerové velouté. Jen servis a obsluha zdá se poněkud zaostávají za tradicí a pověstí restaurace.
> 13.02.2019 - El Emir: Pestré a chutné studené...
Pestré a chutné studené i teplé mezze. Je třeba je pojmout opravdu jako ochutnávku, aby byl prostor na mixed grill. Z něj vyčnívají (doslova) skvělé jehněčí kotletky na příjemné zelenině. Volba vín k jídlům nám vyhovovala.
> 08.02.2019 - Augustine Restaurant: Konečně podnik s...
Konečně podnik s bezchybným servisem i obsluhou. Z menu zklamal předkrm - vlhký a přesolený kousek celeru, který částečně zachraňoval šlehaný sýr s oříšky. (ujištění: celer obecně máme ve velké oblibě)
> 06.02.2019 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Přestože se každoročně...
Přestože se každoročně snažíme objevovat to nové, "francouzská" je vždy sázka na jistotu.I tentokrát degostace vymyšlena na jedničku. Zvláště zmiňujeme celerové veloueté i závěr s palačinkou. Jinak se nám ale zdá, že restaurace ustrnula v oblasti servisu - v provedení - byť formálně to stále vypadá.
> 06.02.2019 - El Emir: Pestrý výběr...
Pestrý výběr zajímavých mezze, všechny stojí za ochutnání, avšak s mírou, aby zbyl prostor na mix grill. Z něj vyčnívají (doslova) jehněčí kotletky na příjemné zelenině, k ostatním kouskům masa se opravdu hodí omáčky, pro jistotu nezapomenout obsluze připomenout.
> 24.01.2019 - Miyabi: Skladba pokrmů pestrá a...
Skladba pokrmů pestrá a zajímavá.Část z toho bychom opravdu nemuseli, ale tady jde o poznání a nikoli vyhovění vlastním chutím. Jídelní hůlky občas nepraktické (obrovská brambora v polévce), na dezerty zápolení se lžičkou. Interiér zčásti pohybově náročný. Obsluha milá a s velikou ochotou a zápalem vše vysvětlujíící, což vyvážilo drobnou neprfesionalitu.