Profil uživatele
avatar

Boddie

Food Guru

Jean Athelme Brillat-Savarin: Kdo chce hodně jíst, nemůže spát.

Oblíbenost uživatele
  10
Oblíbenost komentářů
430
11
Počet komentářů 773
Ohodnocené restaurace 27
Účast na gastroakcích 45

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 27

Odkud jsem: Celoživotní naplavenina do Prahy. A rád.

Co dělám: Snažím se, abych dělal to, co mě baví.

Co nedělám: Snažím se, abych nedělal to, co mě nebaví.

Kam chodím: Snažím se chodit tam, kde je mi dobře.

Kam nechodím: Snažím se nechodit tam, kde mi není dobře.

Co miluji: V gastronomii? Chuť prvopočáteční suroviny.

Co nesnáším: Nespravedlnost, lež, přetvářku, jé těch věcí je.

Na co mám slabost: Srdíčko z telecího brzlíku se smržovým krémem od Marka Raditsche v Kampa parku.

Poslední úlovek: Hovězí karabáček vařený pozvolna v husím sádle v Čestru.

Co bych si dal/a k poslední večeři: Nechci vědět, že je to má poslední večeře.

Proč se vám budu líbit: A proč bych se Vám měl líbit?

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Viz níže, občas se to mění.

Kuchař: Nechci nikoho preferovat ani urazit.

Pokrm: Vše kromě brokolice a kapra.

Nápoj: Piju skoro všechno, co teče.

Gastrokniha: Snad ta, kterou třeba sám někdy napíšu.

Gastropořad: Ano šéfe.

Gastrofilm: Velká žranice Marca Ferreriho. Poslední sousto.

Moje oblíbené z Maurerova výběru GRAND RESTAURANT

Moje komentáře

> 23.01.2018 - Aromi: Drobná rekonstrukce...
Drobná rekonstrukce interiéru, nově otevřeno v této milé italské restauraci se specializací na mořské plody. Bretaňské ústřice, bůvolí mozzarella, vitello tonnato, pasta s černým lanýžem, mořský jazyk, pečený ananas=vše skvělé chuti. Snad jen telecí mohlo být nakrájeno na plátky a ne na kostičky. Nádherné sametové Rosso di Montalcino Colleoni, profi obsluha, co víc si přát. Snad jen nižší cenu.
> 23.01.2018 - Hanabi: Opět na sushi, tentokrát...
Opět na sushi, tentokrát úplně nejásám, ale standard dobrý. Poprvé jsem ochutnal aburi ura maki s mořskými plody a chválím. Tempura báječná, především krab! Rád se dívám na mistry při jejich práci, ale tentokrát bylo místo pouze v zadní místnosti. Průměrné Pinot Grigio.
> 23.01.2018 - Yamato: :-)))
:-)))
> 21.01.2018 - Steakgrill: Dobrý den. Bylo to...
Dobrý den. Bylo to určitě výběrem steaku. Chuck Flap je hovězí hřbet vpředu a je to chuťově něco mezi nízkým roštěncem a žebrem, prostě už hodně prorostlé maso. Příště si raději vyberte třeba filet mignon, ten je určitě libovější, ale i dražší.
> 21.01.2018 - U Malířů 1543: Nejhorší byl dezert s...
Nejhorší byl dezert s velmi tvrdou pečenou spodní částí, která šla špatně vidličkou rozdělit. Už jsem zvažoval, že požádám o steakový nůž na tento dezert :-) Kuchyň musí přidat! Pochvalu zaslouží na GRF velice dobré víno , naopak moc nechápu, proč se k dezertu nepodává dezertní lžička a vidlička, ale polévková lžíce a klasická příborová vidlička pro hlavní chod. Na závěr jsem si nevšiml, že mi byla zaúčtována 2 malá piva, která měla být součástí GRF, ale vem to nešť.
> 21.01.2018 - U Malířů 1543: V očekávání jsme...
V očekávání jsme dorazili do kdysi renomované restaurace, před lety byla tuším nejdražší v Praze. Prostředí historického domu fakt pěkné, klobouk dolů. Obsluha znalá, trochu nezvyklá na účastníky festivalu, ale určitě velmi dobrá. Tataráček s majonézou nám hodně chutnal, horší už to bylo s raviolou s náplní ze pstruha. Chuťově výrazně rybovitá až nepříjemně, navíc espuma z řeřichy byla dost nakyselo. Opravdu výtečná křepelka, i quinoa se zde dala jíst, protože byla dobře ochucená sosem z výpeku.
> 21.01.2018 - Lokál U Bílé kuželky: V sobotu probíhala v...
V sobotu probíhala v hospodě i před ní staročeská zabíjačka. Uvnitř nacpáno k prasknutí, starala se o nás bezvadná obsluha. Jitrnice velmi dobrá, v ovaru chybělo tlusté maso, škoda. Prdelačka na úrovni, pivo jako křen, šikovný harmonikář. Posléze venku ještě prohlídka zabíjačky, popíjení pivka a grogu a nákup škvarků, jelit a jitrnic domů. Přepálené škvarky jsme doma vyhodily, jitrničku i jelítko jsme snadno snědli, neboť byly úplně jiné než v restauraci, skoro poloviční a chuťově nic moc, hmm.
> 21.01.2018 - Le Grill, The Grand Mark Hotel: Uvítalo nás hotelové...
Uvítalo nás hotelové prostředí s nádherným lustrem. Nezkušenost obsluhy se projevila hned na začátku, když nebyla schopná odpovědi na zasedací pořádek 6 lidí. Asi nečtou Špačka :-) Z jídla chci vyzdvihnout hovězí pupek. Velká pochvala do kuchyně, ale i pro nákupčího masa! Ostatní chody průměrné až velmi dobré. Jenže bílé víno bylo teplé, což je opět věcí obsluhy, jakož i zahnuté zuby u 2 vidliček. Servis kulhá za kvalitou kuchyně na obě nohy. Na doobjednané digestivy jsme čekali min. 20 minut..
> 21.01.2018 - Levitate Restaurant: Merlot ke kachně je...
Merlot ke kachně je pitelnější, ale stále nedosahuje kvalitu jídla. Mile mě překvapil tapiokový kaviár. S 3 dezerty se vlastně jedná o 9 minichodů, celé je to koncipováno jako ochutnávka. Předdezert z batátů a červené řepy mi nic neříkal, ovšem sýrový krém na sladko s maracujou a dalším exotickým ovocem, to byl majstrštyk! Bonbonky z ovoce pitaya na závěr.Celkově mohu konstatovat, že si tuto restauraci zapamatuji a Vám její návštěvu určitě doporučuji. Vymyká se klasickým asijským restauracím.
> 21.01.2018 - Levitate Restaurant: Příjemná restaurace ve...
Příjemná restaurace ve skle, koncept ryze asijský. 3x amuse bouche je milou pozorností, jen avizované křepelčí vajíčko bylo nahrazeno vaječnou omeletkou. Kimči bezchybné! Talířek na hlavní chod je zajímavý, ale má nestabilní dno, takže se při jídle hodně kymácí. Zajímavě naaranžovaná kreveta (úplně jinak než na obrázku v GR) s pórkovosmetanovou omáčkou mi opravdu chutnala. Předkrm je ovšem doprovázen podprůměrným vínem z Gaskoňska.
> 21.01.2018 - Aureole Fusion Restaurant & Lounge: Jen krátká poznámka. Pro...
Jen krátká poznámka. Pro účastníky GRF mají vyhrazená místa. Po skončení festivalového menu si chtěly dámy ještě dát skleničku a něco dobrého. Musely však opustit svá místa a sednout si jinam, ač v restauraci nebyla ani polovina míst obsazena. Dost necitlivý přístup obsluhy, že?
> 21.01.2018 - Passage, Wine & Dine: Bezvadný křehký a...
Bezvadný křehký a čerstvý salát z čekanky, artyčoku a pak choy (ne bok choy, jak píšou chybně v upoutávce) doplněný nevýraznou burgundskou šunkou. Šneci nezvykle v polévce, raději je mám zapečené v pestu. Vynikající krkovička z iberského vepříka. Číšník povídavý, možná trochu víc. Ale na tu krkovici si zajděte!
> 21.01.2018 - Mirellie: Obsluha lehce zmatená,...
Obsluha lehce zmatená, barman nosící víno mlčky pokládá plné sklenice a zrovna tak mlčky odnáší prázdné. Promluví až při placení. Nelíbilo se mi u nich, nedoporučuji.
> 21.01.2018 - Mirellie: Bouillabaissa?? Jsem trochu...
Bouillabaissa?? Jsem trochu ovlivněný pojetím této polévky s rybami a mořskými plody v kdejaké zapadlé vesničce ve Francii či Itálii. Pamatuji se na nejlepší polévku v Benátkách. Servírovaná byla tak, že na všechny strany z ní trčely mořské plody včetně lastur, langustýnka, krevety, kousek kraba, klepeto z humra, části ryb, mušle. Vypadalo to úžasně a ještě lépe to chutnalo. V Mirellii byla polévka již s nakrájenými kousky mořských produktů, což už nemá ten efekt. Navíc chuťově v zásadě o ničem.
> 21.01.2018 - Dvůr Hoffmeister: Na uvítanou amuse...
Na uvítanou amuse bouche=toustík se škvarkovým sádlem a okurčičkou. Polévka z cizrny se zajímavě naaranžovanou kroketkou z kuřecího masa. Pstruh trochu rybovité chuti, cassoulet velmi dobrý, číšník jako vždy perfektní.
> 21.01.2018 - Cafe de Paris: Chardonnay z oblasti...
Chardonnay z oblasti Languedoc je ze základní řady, ale na GRF nemohu chtít pít víno excelentní, restaurace to nemůže dotovat. Kuchyně má potenciál, poloha vedle Lennonovy zdi, historická budova je moc hezká, číšník excelentní. Doporučuji Vám návštěvu.
> 21.01.2018 - Cafe de Paris: Věnoval se mi velice...
Věnoval se mi velice příjemný číšník. Slávky v kokosovém mléce byly skvělé, ale dost maličké. Problémem je, kam odkládat prázdné lastury. Miska na umytí rukou nechybí, ale mistička na lastury ano. Bažantí prsa s amarantovým rizotem: Bažant je dost suché maso, ač se slaninovou pěnou. Volil bych jinou přílohu, tedy takovou, která se dá doplnit šťávou. Obdivuji šéfkuchaře, že se pustil do amarantového rizota. Správně ho uvařit není totiž až tak snadné. Slupka je extrémně tvrdá, jádro měkké.
> 20.01.2018 - Kolkovna Olympia: Já vím, že komentář...
Já vím, že komentář nepatří k Vám, ale do Vaší sesterské restaurace Kolkovna Savarin, ale jelikož nejsou v GRF, musím se vyplakat alespoň u Vás, promiňte. Na Štědrý den na oběd jdeme na smaženého kapra s brambosalátem. To, co číšník z kuchyně přinesl byl děs. Jakási beztvará koule z kapřího masa to byla. Kuchař neumí kapra filetovat ani nařezat na podkovu, strašné!! Chuťové příšerné, ve friťáku se obrovský kus masa jenom uvařil. Bramborový salát nakyslý. Moravský vrabec vrácen, očernalé maso...
> 20.01.2018 - Katr: Nový podnik, zastavil jsem...
Nový podnik, zastavil jsem se párkrát na jedno pivo. Stojí zde 48, vedle v Kolkovně už 64... Poprvé jsme zde jedli až tento týden a bohužel. Drahý biftek tuhý až běda, sakryš, kde kupujete maso?
> 20.01.2018 - Kantýna: Nevím, zda lze vůbec...
Nevím, zda lze vůbec nazvat restaurací... Polovina hostů stojí jako v bufetu, ostatní mohou sedět. Prostory nejsou moc efektní, je to hala bez duše. Pečené maso s křenovou majonézou mi naservírovali na tácu vystlaném papírem. Je pravdou, že se papír k mému údivu za celou dobu neprotrhl, ani jsem jej neprořízl. Přikládám foto. Pivo překvapivě vynikající.
> 20.01.2018 - Buddha-Bar: Se společností jsme...
Se společností jsme objednali degustační 5-chodové menu. Chválím kuchaře, bylo to na 1 až 2. Vyzdvihuji krevety na červeném kari i dezert. Seděli jsme uprostřed velké místnosti, která není tak tmavá. Pompézní socha Buddhy, přemýšlím, jak ji sem vůbec dostali.
> 20.01.2018 - Mincovna: Jídlo je docela dobré,...
Jídlo je docela dobré, ale řízek za 350? No chápu, jsme na Staroměstském náměstí. Pivo výtečné, obzvlášť když je na čepu Jirka Záveský. Atmosféra v restauraci mizerná, ve výčepu je fajn. Obsluha na place pokulhává.
> 20.01.2018 - Kulaťák: A zase podobný obrázek....
A zase podobný obrázek. Pivo dobré, čepuje zde Martin Rauš, finalista soutěže Mistr Bartender za rok 2016. Je nás 7, máme pivní tour přes 9 hospod.. Objednáváme si 2 předkrmy, tedy hovězí svíčkové plátky s parmazánem a kapary a také 2 celá kolena. Číšnice přináší pečená kolena a 10 minut poté oba předkrmy. No nezabili byste jí? Uštíplý půllitr je už jenom smutná třešnička na dortu. Koleno skvělé.
> 20.01.2018 - Suterén: Příjemná návštěva...
Příjemná návštěva mého oblíbeného podniku. Prima číšník, moc hezké prostředí s akvárkem. Poprvé se setkávám s biftekem Madagaskar (svíčková, cibule, smetana, zelený pepř), bezva krevety a úžasná morková kost. Tady lituji, že jsem si nepořídil fotečku. On by to Mirek7 nějak přežil :-))
> 20.01.2018 - Malostranská beseda: K vynikajícímu pivu ve...
K vynikajícímu pivu ve sklepní restauraci, kde za pípou stojí mistr Scotta, se přidává vynikající servírka Janička. Na její práci by se měli chodit povinně dívat elévové číšnického řemesla. Spolu s dobrým kolenem je to dobrý důvod, proč navštěvovat tuto pivnici častěji.
> 20.01.2018 - Malostranská beseda: To sedí.
To sedí.
> 20.01.2018 - Malostranská beseda: Koleno je nejlepší Na...
Koleno je nejlepší Na Hradčanské. Pivo v MB je o parník před Tygrem, kde ještě nepokročili do 21. století a nevědí, že se půllitry myjou také houbičkou. Kvalita piva tam neustále klesá, štamgasti remcají.
> 20.01.2018 - André, vinařský penzion: Nemají salát ani bezmasé...
Nemají salát ani bezmasé jídlo, ale rádi udělají. Jelení hřbet, foie gras i ledový salát se sýrem=chutná jídla. Restaurace trochu obyčejná, obsluha v normě. Nejslabším článkem mozaiky je příchod do restaurace. Město Velké Pavlovice zřejmě nemá dostatek financí na to, aby osvětlilo příjezdovou komunikaci k hotelu. Posledních 30 metrů si zřejmě hotel André zaplatil z vlastních zdrojů, ovšem předcházejících cca 70 metrů od řeky procházíte tmou.
> 20.01.2018 - Na Pekárně: Jak jsem byl před rokem...
Jak jsem byl před rokem velmi nespokojen, tak letos nadšen z menu i ostatního. Topinamburový krém, špenát s vejcem, vepřová paštika i jelení svíčková, vše chutné. K tomu Rulandské od Bílků. Velice příjemná číšnice mi dokonce zapůjčila deštník, který jsem za půl dne vrátil. Děkuji.
> 20.01.2018 - Lokál U Bílé kuželky: V Kuželce mají pivo jako...
V Kuželce mají pivo jako křen, prostory nádherné, obsluha je hbitá, jídlo většinou velmi dobré.
> 20.01.2018 - Nautilus hotel, Goldie: Pokračoval David Šašek s...
Pokračoval David Šašek s treskou ve vakuu s černým kořenem a cibulovým velouté. Dalším chodem pokračoval opět Martin Svatek: prsíčko, stehýnko a žaludek z husy. Na něj navázal Roman Paulus, který připravil srnčí hřbet se srnčí klobásou, černým ořechem, polentou, kaštanovým pyré s uzeným morkem. Na závěr sladká tečka v podobě zmrzliny s oříškovou pěnou od Jana Horkého(viz foto2). I párování s víny dopadlo tentokrát dobře. V Nautilu se mi líbí, skvostný design celého hotelu je ukázkový.
> 20.01.2018 - Nautilus hotel, Goldie: Ještě se vracím do...
Ještě se vracím do minulého roku, kdy jsem navštívil Kuchařské dostaveníčko v hotelu Nautilus v Táboře. Martin Svatek opět pozval 4 svoje renomované kolegy, aby každý vytvořil jeden chod vhodný do menu. Tentokrát jsme byli velice spokojeni jak s úrovní pokrmů, tak i s neformální přátelskou atmosférou celé akce. Začínalo se trojitým amuse bouche od p.Svatka (viz foto1), následovala terina z foie gras se zelím na 3 způsoby od Marka Šády.
> 20.01.2018 - Nautilus hotel, Goldie: S nevyřešeným...
S nevyřešeným parkováním s Vámi musím souhlasit. Tak renomovaný hotel by měl umět parkování hostů zajistit. Parkování na náměstí je pro veřejnost, hotel nabízí parkování v krytém parkovišti vzdáleném cca 500 metrů. V jiných hotelech v Česku odevzdáte na recepci klíč a oni zajistí převoz Vašeho vozu na parkoviště. Tato služba zde chybí.
> 06.01.2018 - U Paluků: Vidím, že jste jim šanci...
Vidím, že jste jim šanci nedal. Škoda, zajímal mě další průběh.
> 06.01.2018 - Na Čechách: Kočička je náhodou moc...
Kočička je náhodou moc hezká, jen by si pán příště na focení vzít na sebe kontrastnější barvu, třeba bílou košili :-)))
> 06.01.2018 - Chateau St. Havel: Dobrý den! Přiznám se...
Dobrý den! Přiznám se Vám, že nevím, co si představit pod pojmem "smažené v obalu", ale asi máte na mysli klasický trojobal. Zde v restauraci také používají tkzv. sous vide, což je v zásadě pomalu vařené v obalu (igelitu), což mi zde vůbec nechutnalo. Děkuji za případné vysvětlení. Děkuji Boddie