Profil uživatele
avatar

Septim

Connoisseur

Dokud se budu umět divit, život stojí za to. Ale život je příliš krátký na to,abych jedl a pil špatné věci. Proto ode mě osud chce,abych se v průběhu svého života projedl a propil k tomu, aby to můj jazýček uměl náležitě ocenit.

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
24
11
Počet komentářů 154
Ohodnocené restaurace 76
Účast na gastroakcích 0

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 76

Odkud jsem: Z Prahy 1

Co dělám: Ochutnávám a degustuji

Co nedělám: Nemodlím se před jídlem

Kam chodím: Na kafíčko a vínečko

Kam nechodím: Do Mc Donalds

Co miluji: Grilování a uzení

Co nesnáším: Langoš a párek v rohlíku

Na co mám slabost: koření a lokální jídla s dobrým vínem

Poslední úlovek: každý týden, něco ulovím - ale co třeba Soparnik.

Co bych si dal/a k poslední večeři: Krásnou ženu na podnose...

Proč se vám budu líbit: Nebudu se vám líbit - poněvadž jsem striktní!

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Mění se podle sezony a chuti.

Kuchař: Jedno dobré jídlo - jeden kuchař :-)

Pokrm: Tradičně regionální,čerstvý s moderní kreativitou

Nápoj: Víno

Gastrokniha: Ali-Bab

Gastropořad: Regionální babička v kuchyni :-)

Gastrofilm: Adéla ještě nevečeřela

Moje komentáře

> 27.06.2018 - Aldente Trattoria Vineria: Po dlouhé době jsem...
Po dlouhé době jsem zašel s kamarádem. Dlouho tu bylo lešení, tak jsem počkal až ho sundají s fasády :-). Ale návštěva mě nepřesvědčila. Příjemné prostředí , těstoviny si dělají vlastní, ale jídlo bylo spíše zklamáním. Lasagne byli dobré, ale špagety Carnonnara hrůza. Nejhorší bylo kuřecí maso s bramborem. Víno, normální: 1,5 dcl stál 180 Kč.
> 05.06.2018 - Kastrol: Musím doplnit další...
Musím doplnit další návštěvu ( služební večeře - klient chtěl jít sem ). Měl jsem belgický tatarák, který byl opravdu dobrý - jen bohužel bez belgických hranolek :-(. Prý si lidi doobjednávali porci hranolek, nebo rozdělovali jídlo s dětmi, tak to prý zrušili..., nevím co k tomu dodat. Další chod svíčková s domácím knedlíkem - která byla opravdu výtečná ( jen jsem musel doobjednat více omáčky). Pivo, které bylo nazváno jako vlastní místňácké, bylo ve skutečnosti Chotěboř.
> 04.06.2018 - Portfolio: Musím uznat, že jsem byl...
Musím uznat, že jsem byl cestou sem skeptický, ale odcházel jsem s úžasným pocitem v žaludku. Doporučuji vyzkoušet.
> 20.03.2018 - Malostranská beseda: Byl jsem pozvaný na 150....
Byl jsem pozvaný na 150. výročí Malostranské besedy a opravdu to stálo za to! Super hudební a literární program a výborná kachnička ze zelím! Pivo jako křen a tapas pod zvonící delikatesní. Děkuji za super zvládnutou výroční akci! A aby to nebylo jen o akci..., byl jsem zde na také obýdku a prdelacka i svíčkova + obsluha za 1.
> 20.03.2018 - Bílá kráva: Souhlasím - je to...
Souhlasím - je to steakové nebe :-)
> 19.02.2018 - Salabka: Jidlo je za ty...
Jidlo je za ty nekřestanský prachy dobrý to jo..., ale to víno se snad za ty prachy posra....! To ty vinice vlastní Rotchild? Nechápu co za to standartní víno chtějí..?
> 15.02.2018 - Four Seasons hotel, CottoCrudo: Dlouho jsem hledal coo...
Dlouho jsem hledal coo vytknout...,ale bohužel jsem nic nenašel. Luxusní telecí líčka na jalovci a super vegetariánské menu! Vína by se dala pít stále :-). A brunch - vajecné menu excellent.
> 15.02.2018 - Dvůr Hoffmeister: Jediné co lze vytknout...
Jediné co lze vytknout teto dobré zájezdové restauraci je proměnost kvality. Jednou vyrazí dech a po druhé to je standart. Obsluha na úrovni a víný lístek kvalitne sestavený. Ale stejně je to stále zážitek...
> 15.02.2018 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Jedním slovem MŇAM! A...
Jedním slovem MŇAM! A taky Jéééé... balzám na chuťové pohárky! Dnešní presovaný bůček na zázvoru jsem nechápal...
> 15.02.2018 - Bianco e Nero: Nečekaně dobrý...
Nečekaně dobrý služební oběd! Vrátím se..
> 15.02.2018 - Chateau Mcely, Piano Nobile: Škoda že to není v...
Škoda že to není v Praze..., ale to by byli dražší ceny :-). Stojí sem zajet na víkendový oběd! Super kuchyně a servis! Nyní jsem měl super telecí jazyk a kachničku na originální způsob.
> 15.02.2018 - Pohostinec Monarch: Tak nějak navrch hůj a...
Tak nějak navrch hůj a vezpod.... Podle mě blbě poskládane tapas ( dobré, ale celkem za hodně penez velmi málo muziky ). Vína červené samé barikové a ne úplně za ty prachy odpovídající. Nechci tady moc předjímat - ale chtělo by to radiálnější zásah do konceptu...
> 15.02.2018 - U Malířů 1543: Človek sem prostě musí...
Človek sem prostě musí jednou za čas zajít a doufat každým rokem, že tento podnik s odkazem Genius loci jednou převezmě někdo kdo mu dá Michelinskou hvězdu... Dal jsem si křepelku a tataráček - jidlo dobré, ale interier a atmosféra to převážila! Víno na svou kvalitu předražené. Tak budu zase rok doufat...
> 15.02.2018 - Gourmet Villa Rozmarýn: Překvapivě dobré jídlo...
Překvapivě dobré jídlo i víno!
> 15.02.2018 - Genius Loci: Při cestě směrem na...
Při cestě směrem na Žebrák to mají milovníci Italské kuchyně povinné! Opravdu čerstvé a pravé suroviny! A vína vzhledem k lokalite a ceně dobrá. Jo a děti pizzu hodnotí na 1.:-)
> 15.02.2018 - Gourmet Pauza: Trochu stísněné...
Trochu stísněné prostředí a moc nemám rád ratanové křesla i když vypadají dobře. Jídlo je ale dobré. Černé rizoto sice nebylo uplně IN, ale ostatní dobré. Pokud pujdu okolo, tak zajdu...
> 15.02.2018 - Bílá kráva: Steakové nebe v Praze!...
Steakové nebe v Praze! Francouzi by čuměli jak tu umí dobře připravit tu jejich Charolais :-). Servis je příjemný a chutové pohárky pro masožrouty jsou tu bezedné...
> 15.02.2018 - Bellevue: Dal jsem jejich novou...
Dal jsem jejich novou skvělou akci - obědové menu za 3.chody 890,- Kč - no neberte to za ty skvělý prachy! A schválně jsem si vybíral, co si normálně k večeři tady nedávám .-). A šafránové rizoto s treskou a bujabézou byl orgasmus :-). Prostě stále je to tady konstatně výborné... ( Jen vína zase maličko podražila).
> 15.02.2018 - Kobe Steak Grill Sushi: Dle neoslovujícího...
Dle neoslovujícího designu taková normální restaurace, kde můžete jít jako masožrout s partnerkou co jí jen ryby a budete oba dva spokojeni :-). Steaky dobré, ale sushi je předčí. Víno není ideální. A obsluha by potřebovala někdy více kontrolovat. Ale za jídlem jsem zajít na ten hnusnej Václavák stojí za to zajít...
> 15.02.2018 - Spices Restaurant and Bar, Mandarin Oriental: Skvělá autentický...
Skvělá autentický moderní průřez všemi ásijskými jídly! Ceny jídel alá cart vyšší a paradoxně stojí sem zajít na sushi za normální cenu :-). Nebo akce degustační... Mě oslovilo velmi dobrý jehněčí hřbet pečený v Tandúru s omáčkou Rogan Jos. Prostředí není úplně moje parketa, ale zahrádka v létě je super. Servis na vysoké úrovni a vína také dobře párovaná.
> 15.02.2018 - Nostress: Super kavárna s...
Super kavárna s výbornými dezerty v příjemném prostředí. Dobré snídaně a pokud hledáte dobrou večeři na tokání při důležitém prvním rande - tak neváhejte .-). Zajímavě namíchaný jídelníček, kde si každý vybere...
> 15.02.2018 - Marriott hotel, Midtown Grill: Opravdu dokonalé jídlo!...
Opravdu dokonalé jídlo! Lanýžový krém, nebo steaky jsou super! Co opravdu doporučuji je zajít sem na rodinný brunch - je naprosto dokonalý! Hlídaní dětí, program, parkování v ceně a naprosto super mnam degustační výběr! Víno mají dobře navolené a vybere si každy, ale ceny i na mě na skleničku tedy malicko přepálené...
> 15.02.2018 - Park Inn by Radisson Hotel Ostrava, Bamboo: Restauraci jsme...
Restauraci jsme navštívili při příležitosti Grand restaurant festivalu. Byl jsem zvědavý na kuchaře Poštulku. Pamatuji si dobroty z Imperiálu, když tam vařil. Velkým mínusem je prostředí - připadate si jak v letištní hale. Žádná zateplená útulnost nebo pocit pohody. Obsluha na lokalitu profesionální. Jídlo má ale daleko do kvality za tu cenu. Nejvíc mně zaujal předkrm. Hlavní chod mně neoslovil.
> 09.02.2018 - U Labutě: Daleko široko v...
Daleko široko v Olomouckém kraji bohužel jediná velmi dobrá restaurace..., vlastně pivnice .-). Stoji sem opravdu zajít na dokonalý mozecek s lanyzem, nebo klasika jako v pivnici - svíčková, pikantní kuřecí křidýlka, koleno a žebra. Pivo je také velmi dobré.
> 09.02.2018 - Terasa U Zlaté studně: Sapíkova zlatá vařečka...
Sapíkova zlatá vařečka stále vaří super alá Michelinské jídlo! Momentálně mě uchvátil hráškový krém a variace z křepelky. Ale kachnička je tu dlouhodobě návyková!
> 09.02.2018 - Kastrol: Dlouho jsem bojoval sám se...
Dlouho jsem bojoval sám se sebou napsat po dlouhých letech na tuto restauraci negativní recenzi... Ale zde opravdu usínají na vavřínech už delší dobu a je potřeba majitele nakopnout! Ze začátku všichni měli nadšení z kvalitní české a poctivé kuchyně, které poslední dobou ale už přechází v nadutost/zabedněnost kuchařů a obsluhy, žijicí ze zašlé slávy. Kvalita, servis obsluhy a ceny jídel v lokalitě naprosto neodpovídají tomu co nabízíte!
> 09.02.2018 - Tandoor: Zajímavá indická...
Zajímavá indická kuchyně. Vaří zde kuchař z Bangladéše výborné vegetariánské pokrmy. Čočka je opravdu dobrá. Placky česnekové také. Stupen pálivosti podle jídelníčku je ve skutečnosti vyšší. Pití na výběr je horší. A obsluha odkýve všechno :-)
> 09.02.2018 - Guga: Prostředí nic moc. Ale...
Prostředí nic moc. Ale jídlo opravdu velmi dobré. Chačapuri a Chinkali, je dobrota. Vegetarianské různé gruzínské předkrmy jsou skvělé a voní to čerstvým koriandrem. Víno a Chacha opravdu gruzínské.
> 02.02.2018 - Ambiente – Pizza Nuova: Byl jsem zde - jak jinak?...
Byl jsem zde - jak jinak? Děti za vysvědčení pomalu nechtejí jinam..., ale chtělo by to už trochu poupravit menu. Dříve nosily opravdu mix a různý výběr testovin. Nyní při návštěve dostanete x krát stejný okruh těstovin, které ještě nejsou nijak oslňující :-(. To raději doporučuji s jídelníčku Penne alla tagliata. Pizza tu je dobrá, ale na degustaci přeci člověk nesní tři pizzy :-). Výběr vín je překombinovaný a moc čitý na míru lidem neznalým... Chtělo by to malou zmenu!
> 02.02.2018 - Ambiente – Pasta Fresca: Musím uznat, že dobrých...
Musím uznat, že dobrých past ve městě moc není..., tak jsem musem občas zajít - poněvadž tady jsou tak jak mají být :-). Cerstvé ryby jsou take v poho. Ale jinak už je to už tzv. turistická horká sedačka :-).
> 02.02.2018 - Ambiente Brasileiro: Zavítal jsem sem zase na...
Zavítal jsem sem zase na povinnou narozeninovou oslavu - na to mají asi v Praze patent :-). Ale už me to pomalu začíná unavovat... Jo, Jo je to skvěly koncept, který frčí a mají tu narváno, ale pro lidi co se sem po letech fungovaní vrací - nemají nic nového :-(. Proč třeba nedělají hovězí srdce, nebo více klobásek. A co třeba vepřové ocásky, nebo místo hranolek nepodávají Coxinha nebo Acarajé.
> 02.02.2018 - Aquarium Relax: Ceská klasika je tu dobrá...
Ceská klasika je tu dobrá a stojí za to jsem zajít. Jídlo lepší, než v úplném turistickém centru. Víno mají opravdu dobrý výběr. Zahrádka ve vnitrobloku potěší.
> 22.01.2018 - Hanil: Stojí za to sem zajít na...
Stojí za to sem zajít na velmi dobre sushi!
> 22.01.2018 - Nautilus hotel, Goldie: Nevím čím to...
Nevím čím to bylo...jestli mým očekáváním o luxusním liškovém krému a skvělém jídle, nebo jsem si jen v hlavě nastavil velkou laťku? Tentokrát jsem chytil tragický obsluhující personál. Servírka která ničí restauraci neodborností je chyba majitele... ( nepamatovat si objednávku, neodnést po dojedení u stolu ani po 15. minutách atd.) Neusněte na vavřínech!
> 22.01.2018 - Cafe de Paris: Dlouho jsem se odhodlával...
Dlouho jsem se odhodlával zajít do nových prostor po dlouholeté změně místa této restaurace kterou jsem měl tak rád. Chápu proč zmenili místo..., ale proč si jejich kuchyně ještě nesedla nechápu? Omačky pořád dobré, víno také..., ale maso tuhé :-(. Tak ted už nevím kam na dobré entrecote....
> 22.01.2018 - Katr: Do Katru chodím k...
Do Katru chodím k Mokroušovi už déle a pivo má dobré... Je to profesinál co se opravdu snaží, ale jídlo je zde lehce proměnná kvalita...., česká klasika, pivní dobroty a pomalu tažené jídla jsou dobrá. Ale stejky by opravdu chteli doladit...
> 22.01.2018 - Levitate Restaurant: Na blbém místě skvělá...
Na blbém místě skvělá restaurace... Doporučuji návštěvu! Vážně skvělý asijský zážitek se super surovinami a kreativní myšlenkou. Dle mého názoru momentálně nejlepší poměr mezi cenou/kvalitou v Praze. Chtelo by to lepší párování s víny, ale kuchyni nelze nic vytknout. Jednu hvězdu by si Chris zasloužil!
> 22.01.2018 - Lokál U Bílé kuželky: Chodím jsem z nostalgie na...
Chodím jsem z nostalgie na dobrou kachnu a pivo. Jen se mě zdá, že se to poslední dobou v té kuchyni malinko zhoršilo. I ta zabijačka nebyla úplně povedená a dávám Boddiemu za pravdu :-(
> 22.01.2018 - Le Grill, The Grand Mark Hotel: Nejlepší Business Lunch...
Nejlepší Business Lunch ve městě! A v létě opravdová romantika na luxusní zahrádce s pávy. Grilované masa a ryby jsou výtečné. Na pivo zapomeňte. Víno není v dané cenové kategorii nejlepší. Jinak oáza v centru!
> 22.01.2018 - Bruxx: Zašel jsem sem na povinné...
Zašel jsem sem na povinné šneky... a skončil u luxusních mušlí ( ty zde opravdu umí). Hranolky z domácí majonézou jsem musel mladymu ujídat... Trochu mě vadila hlasitější hudba. Jinak dobré místo pro rodinnou gurmánskou oslavu.