Profil uživatele
avatar

Věra Kailová

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  1
Oblíbenost komentářů
22
0
Počet komentářů 20
Ohodnocené restaurace 3
Účast na gastroakcích 6

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 3

Moje komentáře

> 18.03.2018 - Pot-au-feu: Budiž mi odpuštěno, ale...
Budiž mi odpuštěno, ale pro mě to byla "Nuda v Pot-au-feu". Terinka z mangalice mi nepřišla příliš vychucená a nelíbila se mi ani její prezentace na talíři. Vadila mi posloupnost amuse-bouche v podobě zeleninového cappucina na batátový krém, místo dvou chuťových zážitků jakoby byl jeden. Celou degustaci zachránila hovězí líčka s hráškovým pyré, tam už i prezentací, i chutí. Vína chuťově zajímavá. Nicméně celkový dojem nejslabší z letos navštívených degustací.
> 17.03.2018 - Sotto Ponte: Sotto Ponte bylo vybráno...
Sotto Ponte bylo vybráno místo jiného, tou dobou rekonstruovaného podniku, nicméně rozhodně jsme nelitovali. Restaurace jede v týdenních menu akcích, my například natrefili na týden dle kuchyně M.D.Rettigové. Já zvolila jídlo z poledního menu, výbornou mexickou fazolovou polévku a sladké jídlo, baignetes neboli koblížky přelité malinovým coulis. Vše krásně servírováno, přítelova račí polévka téměř stylem Fieldu :-D Obsluha byla milá. Prostředí, no pořádně uklidit a bude o.k. :-D
> 17.03.2018 - Dačický: Dačický je hostinec, kam...
Dačický je hostinec, kam si půjdu ráda popít píva a dát pořádnou krmi :-) Já si dala tedy pořádnou svíčkovou s pěkně rozpadajícím masíčkem a návdavkem od kutnohorského alchymisty maliny se šlehačkou, smetanou a 24karátovým zlatem :-) U obsluhy mě otravovalo jen neustálé vyptávání "je vše v pořádku?" během každého pokrmu, bohatě by stačilo se optat po dojezení, ale evidentně tak bylo nastaveno nadřízeným.
> 17.03.2018 - Pod Habsteinem: Restaurace rustikálního...
Restaurace rustikálního stylu, který u mě vždy navozuje pohodu a pocit domáckosti. Objevena náhodou a velmi příjemně překvapila. "Bojkotují" komerční nealkonápoje, připravují raději vlastní sirupy aj. Krůtí vývar byl nejpoctivější, jaký jsem kde dostala. Domácí bramborové noky se špenátem, slaninou, prosciuttem chutnaly, parmazánovými hoblinami se nešetřilo. Za naprosto famózní a návratu hodný byl dezert v podobě vanilkové zmrzliny utopené ve švestkovém čatní, doporučeno obsluhou = děkuji :-D
> 22.01.2018 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Z pěti chodů mě, ač to...
Z pěti chodů mě, ač to tak být správně nemá, nejvíc zaujal amuse-bouche = foie gras pěna s marmeládou z jablek, jablka výborně podtrhla chuť jater, výborný nápad. Chutné bylo i prosciutto a hovězí žebro, ratte brambůrky bych snesla měkčí, ale dalo se. Humrový bisque mě neoslovil, při polknutí jsem pociťovala jakousi hořkost. Ale dezert nakonec byl výborný. Malou výtkou budiž jen špinavý ubrus. U obsluhy jsem kvitovala zájem o názor na pokrmy.
> 21.01.2018 - Blue Wagon: Nejpříjemnější...
Nejpříjemnější zážitek letošního GRF. Díky obsluze jsem měla pocit až rodinné atmosféry. Jednotlivé chody nám byly servírovany tak akorát za sebou, ani rychle, ani s přílišnou prodlevou. Vypíchla bych výbornou vepřovou panenku s mrkvovým pyré (jen chyběla růž.kapusta). Čokoládový mousse s hlínou podáván vtipným způsobem. Kvituji nabídku moravských vín, všechna výtečná, včetně vína dezertního. Děkujeme za skvělý večer.

Moje gastrofotky

Fotky z komentářů