Profil uživatele
avatar

Libuše

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
0
0
Počet komentářů 10
Ohodnocené restaurace 13
Účast na gastroakcích 9

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 13

Odkud jsem: Praha

Moje komentáře

> 29.10.2017 - Nautilus hotel, Goldie: 28.10. sváteční den v...
28.10. sváteční den v Táboře zakončen večeří v této vyhlášené restauraci. Servírka velmi milá, věnovala se i výběru bezlepkového menu. Kuchaři překvapili hbitým vykouzlením bezlepkových žemliček. Kedluben marinovaný v levanduli byl bohužel hořký, zato zázvorový sýr vynikající. Telecí maminha byla křehoučká, výborná! Doporučuji jen podávat v menším množství, protože poslední kousky masa vystydly, než se na ně dostalo, i když byl talíř správně nahřátý.
> 28.02.2017 - Bílá kráva: Toto byla moje 8. a...
Toto byla moje 8. a poslední restaurace vramci GRF 2017. Oceňuji nejbohatší festivalové menu, de facto 5 výborných masových chodů, 3x velmi dobré francouzské víno a závěrečný chutný ořechový likér. Nejlépe propracovaná karta s menu a vínem, která zároveň nabízela dezerty a kávu za festivalovou přátelskou cenu. Takže nikdo neodolal dát si ještě sladkou tečku, obzvlášť efektní smrkovou zmrzlinu připravenou na stole pomocí tekutého dusiku. Potěšila i hbitá obsluha a interiér à la milá hospůdka.
> 25.02.2017 - Aria Hotel, CODA Restaurant: Interiér restaurace i...
Interiér restaurace i hotelu velmi mile překvapil, za obyčejnou uliční fasádou se skrývá kulturní skvost. Z festivalového menu mne nadchlo kuřecí prsíčko s křupavou kůžičkou, prostě maso připravené sous-vide nemá chybu. A párování kuřecího s jemným červeným italským vinem bylo dalším příjemným překvapením. Krém z brambor jako předkrm a špaldová kaše jako dezert byly chutné, ale v rámci jednoho menu dát dva kašovité pokrmy není vhodné. Obsluhující byli velmi příjemní, ukázali i střešní terasu.
> 19.02.2017 - Beef bar: Argentinské asado t.j....
Argentinské asado t.j. vysoké a nízké hovězí žebro připravené sous-vide a opečené na grilu bylo lahodné, vhodně doplněné nakládanou zeleninou. Souznělo s uruguayským červeným i s polévkou na úvod a grilovaným ananasem se zmrzlinou na závěr. Oceňuji moderní interiér citlivě vestavěný do historického domu. Přímý pohled na práci šikovných kuchařek v perfektně zorganizované kuchyni byl příjemným překvapením. Z degustace jsem byla nadšená. Z předchozích kritických komentářů se personál asi poučil.
> 18.02.2017 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Do nejkrásnější...
Do nejkrásnější secesní restaurace mne uvedl milý pán, další obsluhující už byli studenní až neochotní nebo nervózní, ačkoliv restaurace byla po poledni poloprázdná. Oceňuji tištěný jidelni lístek, který obsahoval i názvy podávaných vín. Z pokrmů vyzdvihuji amuse bouche - zauzená kachní prsa s čerstvým fíkem, předkrm - pečený mořský vlk a špičkový dezert - čokoládu Michel Cluizel s překvapivou marakujovou makronkou. U hlavního chodu byly skvělé šťavnaté a křehké kotletky, ale nenahřátý talíř.
> 14.02.2017 - Aureole Fusion Restaurant & Lounge: Oběd 12.2. byl chuťově i...
Oběd 12.2. byl chuťově i na oko skvělý. Obsluhující milí, hbití, dobře popisovali pokrmy. V předkrmu nadchl především salát kimči zabalený v plátků okurky t.j. krásně uchopitelné sousto. V hlavním chodu se na jazyku rozplýval bůček, zajímavá byla i panenka v černém kabátku. Dezert pozitivně překvapil kombinací morku vyšlehaného s bílou čokoládou a pikantního malinového ledu. Vína vhodně doplňovala jídla. Z degustace jsem byla nadšená jen doporučuji opravu stolů a doplňování ručníků na toaletě.
> 08.02.2017 - Spices Restaurant and Bar, Mandarin Oriental: Obsluha milá. Předkrm...
Obsluha milá. Předkrm dobrý, ale nenadchl. Zajímavé u něho byly fazolové lusky, z kterých se vysávají jen semena - hrášky. Z hlavních chodů losos se žlutým kari velmi dobrý, vepřové kousky dobré, ale ztrácely se v přebytečném množství zeleniny, salát kimči přesolený. Výborný dezert s karotkovým pudinkem okořeněným kardamomem. Interiér vstupních prostor do restaurace i hotelu byl luxusní, místnosti se stoly již tak ne a málo osvětlené. V suterénu zajímavý koridor do SPA v býv.kapli vč. vykopávek.
> 08.02.2017 - Spices Restaurant and Bar, Mandarin Oriental: Obsluha milá. Předkrm...
Obsluha milá. Předkrm dobrý, ale nenadchl. Zajímavé u něho byly fazolové lusky, z kterých se vysávají jen semena - hrášky. Z hlavních chodů losos se žlutým kari velmi dobrý, vepřové kousky dobré, ale ztrácely se v přebytečném množství zeleniny, salát kimči přesolený. Výborný dezert s karotkovým pudinkem okořeněným kardamomem. Interiér vstupních prostor do restaurace i hotelu byl luxusní, místnosti se stoly již tak ne a málo osvětlené. V suterénu zajímavý koridor do SPA v býv.kapli vč. vykopávek.
> 05.02.2017 - Four Seasons hotel, CottoCrudo: Vynikající zážitek v...
Vynikající zážitek v rámci degustací GRF. Výborný předkrm i hlavní chod, oboje podtržené vhodným vínem. Přátelská obsluha a výhled na sluncem ozářený Karlův most. Dezert byl také vynikající, jen je mi záhadou jeho název Meruňkový kompot. Jedna skrytá půlka meruňky tam sice byla, ale pochybuji, že byla kompotovaná. :-) Můžete mi někdo objasnit tuto kulinářskou záhadu ? Libuše
> 21.01.2017 - Bellevue: První návštěva v rámci...
První návštěva v rámci GRF 2017. Tato restaurace nasadila vysokou srovnávací laťku pro další 4 restaurace, které chci navštívit. Jídlo, obsluha a interiér byly skvělým zážitkem. Polední sluníčko umocnilo krásný výhled na turisty obdivovanou Prahu. Přišlo i překvapivé amouse-bouche t.j. čipsy z černého kořene s omáčkou s koprovým olejem a na mé vyžádání výborný bezlepkový chléb. Vše předčilo moje očekávání.