Filtrovat podle projektu:
blank_ico
gr_ico
grf_ico
pff_ico


Komentáře

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 22:00:40)

Naše 1.vecere byla mimo rámec gurmánského festivalu oslnujicim zážitkem. Prostředí velmi příjemné, obsluhující personál byl jazykové skvěle vybaven- prezentace chodu a celkový servis byl lepší než nápor. v roce 2016, recepce mi vyšla vstříc než jsem očekávala. Za degustační večeři jste od nás obdrželi (4os.) 3,7. Pozdrav z kuchyně chuťově nevýrazný, masové přílohy u předkrm a hlavního jídla byly tepelně a konzistenčně v pořádku, avšak kombinace příloh neharmonizovali chuti, dezert nás neoslovil
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 19:59:30)

Neskutečný zážitek!!! Úžas dokonalost!!Opravdu zážitek ,jak vzhledově tak chuťově.. Velmi příjemná obsluha!Úžasný, děkujeme. Lucie
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 19:49:17)

Restaurace: Mlýnec
Mlýnec patří mezi našich 10 oblíbených, a proto jsme letos nemohli odolat lákavému menu. Manželka letos těhotná, tak jsme čekali všímavosti personálu, který musíme rozhodně pochválit. Amus bouche bychom prohodili jinak to bylo super. Hlavní chod byl gurmánsky dokonalý a u medium well dokonce chuť vynikla ještě lépe. Překvapila nás změna interiéru, která byla čerstvá a místy znatelné nedodělky, proto za interiér zatím dvojku a těšíme se na další návštěvu
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 19:39:03)

Tato restaurace při našem letošním výběru 7nej nahradila stálice jako Bellevue a Terasu u zlaté studně, které jsou vždy perfektní. Nicméně návštěva nebyla v žádném případě šlápnutím vedle, naopak nám utkvěla natolik, že ji rádi zařadíme do našich návštěv a doporučení. Celé menu bylo parádní, jen makrela bohužel měla trochu nádech rybiny. Celkový dojem to ale nemohlo ovlivnit... amus bouche byl dokonalý a raviola :-) personál se uměl prodat a rozhodně patří mezi kvalitní. Určitě v TOP 10
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 19:26:18)

Dnešní návštěva v této výjimečně restauraci nás utvrdila v přesvědčeni, že se jedná a vždy bude jednat o grandiózní gurmánský i společenský zážitek, kvůli kterému se vyplatí cestovat i ze vzdálenějších koutů (u nás to byly tři hodinky, kterých v žádném případě nelitujeme). Menu bylo vyvážené a ne jednoduché na přípravu, o to úžasnější chuť. Skvěle napárovaná vína, perfektní koktejly... rozhodně doporučujeme a hodnotíme mezi TOP5
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 19:15:37)

Restaurace: Villa Richter
Pro letošní ročník to byla naše novinka mezi 7vybraými restauracemi. Mile nás překvapil interiér a výhled. Do první desítky restauraci ještě něco málo chybí. Předkrm byl perfektní a troufám si říct, že letos z předkrmů vyhraje spolu se Mcely. Ostatní jídlo bylo fajn, ale trochu slabší. Obsluha si nás v druhé části večera téměř nevšímala, což bylo trochu zklamání. Místo ve třetí desítce je odpovídající a určitě není restaurace špatnou volbou.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 18:34:51)

Staffs were excellent. very attentive and kind. I think staffs were the best part of the restaurant. Food was not warm which is a huge minus point - prawn wasn't warm and neither the beef was. side dishes were good but spirulina quinoa was bland. Dessert was delicious, i really liked the matcha sauce but cake was too dry for my taste. Overall, all were flavour-wise tasty but with a flaw
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 18:12:49)

Restaurace: Valoria
Včera jsme si velmi pochutnali na celém 5-ti chodovém menu. Za nás bez chybičky. Jídla byla skvěle vychucená, foodstyling taktéž na výbornou. Milá obsluha, takže nás Valorie rozhodně nezklamala a určitě zase zajdeme potěšit chuťové pohádky.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 18:07:12)

Restaurace: PI.JEZ.PI
Jsme pravidelní účastníci GRF již několik let. Kulinářský zážitek zde však patřil k těm nejvyšším, co jsme dosud zažili. Uzený losos nerka - výborná vstupní volba. Obdivuhodný chuťový nápad - pivní pěna a křupavá masová kroketa jako součást druhého pokrmu. O sladkou tečku se pak postaraly "obrácené švestkové knedlíky" - opět výborný nápad okořeněný pepřem. Osluhující číšník vystupoval velice profesionálně a přátelsky. Rádi bychom uvitali zapojení této restaurace i do příštího ročníku GRF.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 17:33:11)

Velmi příjemné prostředí, vynikající žebro a humrová polévka, prosciutto bylo mírně přesolené, moučník průměrný. Obsluha poněkud neosobní (druhý servírující byl snad němý), bylo nás 6 ale dostali jsme např. jen 3 jídelní lístky. Káva (především ve vztahu k ceně) podprůměrná. Ale vzhledem k hlavnímu jídlu a prostředí doporučujeme.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 16:54:54)

Jídlo výborné a obsluha skvělá. Moc jsme si večer užili. Restaurace by si zasloužila umístění v atraktivnější lokalitě.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 18:49:46)

Děkujeme za Vaší recenzi! Bohužel naši restauraci nelze přesunout... :)
 

Tomba39

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 16:49:20)

Restaurace: Steakgrill
vynikající kaldoun, zebirka i křidélka parádní . rychlá a milá obsluha to podtrhuje .
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 16:40:29)

Restaurace: Angusfarm
Příjemná stylová restaurace a ubytování typu selského dvora. Super personál, který nám podal potřebná vysvětlení k podávaným pokrmům i párovaným vínům. Jejich komentář byl na vysoké odborné úrovní. Podávané menu byla pohádka. Předkrm z řepy s brusinkami, borůvkami, granátovým jablkem byl skvělý a navrch ten zmrazený kefír, paráda. Hlavní chod Angus steak s bulgurem, červenou čočkou, houbami, smrkovými výhonky a žloutkem rovněž na jedničku. Dezert, kdybych se nestyděl tak bych vylízal i talířek.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 16:40:06)

Restaurace: Bonté
Byli jsme na festivalu poprvé. Naprostá spokojenost, výborné jídlo, výborné doporučené víno ke každému jídlu. Obsluha velmi příjemná. Chutnost jídla se s každým dalším stupňovala :-), mysleli jsme, že už nic lepšího nemůže přijít a ono přišlo :-). Doporučujeme a příští rok určitě dáme znovu a též zakoupíme jako vánoční dárky rodině. Děkujeme
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 16:30:43)

Všechno bylo skutečně za 1. Bisque menu vévodí. Navštívit tuhle restauraci je velmi příjemný zážitek. Mám pocit, že sem by se michelinská hvězdička hodila. Kromě dobrého jídla má i interiér, kde by se také těžko hledala chyba, i obsluha byla velmi srdečná.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 16:01:39)

Restaurace: Promenáda
Příjemné prostředí, skvělá obsluha, odpovídající ceny. Nejlepší restaurace v západních Čechách.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 14:51:53)

Restaurace: Villa Richter
Restauraci jsme si vybrali po zkušenosti z minulého GRF, kdy jsme byli nadšeni. Tentokrát jsme šli s přáteli. Jídlo bylo zajímavě sladěné a chutné, černá rýže netradiční, víno bílé naprosto vynikající. Bohužel obsluha oproti loňsku na nižší úrovni. Kamarádka má alergii na citrusy a proto jsme požádali o rybu bez omáčky, bylo přislíbeno, doneseno však s ní. O účet jsme také museli žádat dvakrát. Prostředí se nám líbilo.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 14:41:39)

Restaurace: U Malířů 1543
Nejvíce nás oslovil tataráček, který byl nad rámec degustace, byl opravdu výtečný. Jinak celkové menu bylo chutné, ale nemohu říci, že by ohromilo. Vína dobrá. Prostředí ovšem skvělé, obsluha příjemná.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 14:33:17)

Jídlo bylo velmi dobré, malinko výhrady jsem měla k prosciuitu z jeleního hřbetu. Skvělá humrová polévka, úžasně servírovaná. Sommelier nám skvěle vyprezentoval vína, která byla lahodná. Prostředí restaurace je samo o sobě příjemným zážitkem. Doporučuji k návštívení.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 12:41:47)

Restaurace: Balu Kitchen
Jídlo vynikající, porce dostačující. Personál byl milý, interiér restaurace příjemný. Jediné mínus je umístění restaurace, cesta k ní nebyla moc sympatická, některé úseky nebyly ani pořádně osvětlené. Celkově rozhodně doporučujeme.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 11:44:27)

Restaurace: Pot-au-feu
Trapný byl začátek, kdy po mém usazení ke stolu nastala pauza 8 minut, než si v tak malé restauraci někdo uvědomil, že nemám na stole ani vodu, prostě nedošlo ke kontaktu s obsluhou, ač hosté u okolích stolů, kteří přišli později, byli obletováni. Číšnice fajn, jen nechápe, že si host GRF může vybrat i pivo místo vína, takže 2 malá piva přistála na účtu, hmm.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 11:43:51)

Restaurace: Pot-au-feu
Jídlo báječné, "přesně podle zadání GRF :-)))" Prase a kráva, to jsou konečně superpotraviny!! Díky pane Kracíku, že jste se nenechal zadáním zmást. Terinka z mangalice (to je prase, které vypadá jako ovce) chutnala jako božská tlačenka. Hovězí líčka v houbové omáčce - zde se opět potvrdila známá věc, že kuchař zde houbové omáčky umí nekonečně skvěle dochutit.
 

Jasanka

Food Lover

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 11:43:06)

Restaurace: Promenáda
V rámci letošního festivalu jsme si užili našeho oblíbeného Valentýna jen o den později.Naprosto profesionální servis, polévka originální z méně známé suroviny, kachna vyladěná prijemnym cabernetem sauvignon z vlastních zdrojů, creme brulee se sorbetem prostě mňamka. Nemělo to chybu. Interiér k pokoukání, nejvíc asi zrcadla, společnost vybraná. Děkujeme za fajn večer!
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 11:23:31)

Krmě bezchybná, to je opravdu za jedna. Poprvé dávám Kobe za jídlo jedničku!! Tatarák s možností přidat majonézu, top panna cotta. Velice zajímavé rolky, kde místo ryby je na rýži plátek hovězího wagyu a na něm kousek foie gras. Chuťově skvostné!
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 11:21:27)

Drobná nepříjemnost hned na startu. Jsme usazováni ke stolečku, hned vedle sedí rodiče s miminem. Ptám se, zda si můžeme sednout o jeden stoleček dále, odpověď zní: NE. Za 2 minuty na to je tam usazen další pár a o stoleček dále i další. Všichni na GRF. Číšníci usazují hosty postupně za sebou, je to jako na vojně... Malá holčička byla celý večer skvělá, jen se na nás smála a ani nebekla :-)))
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 11:08:57)

Zdařilý oběd! Musím především pochválit naprosto bezvadnou prezentaci celého menu slečnou Lenkou. To byl z její strany ukázkový koncert, číšnice snů... Menu jako vždy potěšilo. Vyzdvihnu hovězí nízký roštěnec, velice kvalitní maso, zrovna tak lanýžový krém k předkrmu. Quinou nemusím, to je úlet celého GRF. Datlový dortík s bezvadnou omáčkou celé menu jen podtrhuje.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 10:52:21)

Restaurace: Etnosvět
Musím však jako typický masař uznat, že bramborové knedlíčky s uzenou brynzou jsou velice chutné a dezert vynikající! Jen lžička je zbytečně dlouhá a nepohodlná. Zkuste si pane managere sednout k nízkému stolku a dezert sníst touto dlouhou lžičkou=viz foto. Ve veganské restauraci je větší část míst na oběd plná. S údivem sleduji 4 mladé, velmi štíhlé lidi, jak si každý objedná stejnou polévku a vodu, aby pak u kasy každý platil jen za sebe samostatně. Nezvyklé.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 10:48:01)

Restaurace: Etnosvět
Amuse bouche=bezlepková houska s olivovým olejem...no budiž :-)) Víno je na stole až po urgenci a dojedení prvního chodu, to už je horší vizitka. Barmanka k hlavnímu chodu přináší okamžitě Rulandské modré i s prezentací vinaře a ročníku, to je panečku změna! Dahi bhalla, tedy předkrm, nic moc.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 10:28:11)

Restaurace: Aquarius Restaurant
Tartar z tuňáka jako malířská paleta byl chutný i krásný na pohled. Bažantí prso bylo křehoučké a pohanka nezklamala. Omáčka z červené řepy z tohoto chodu vytvořila malířské dílo na talíři. Obsluha byla profesionální, interiér romantický. Jediné, co mohu vytknout, je daleká cesta na WC dolů po schodech do suterénu. Ale to je problém mnoha dalších restaurací v historických stavbách.
 

osedivy

Food Lover

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 09:34:06)

Zážitek ze včerejšího menu byl nepopsatelný, zejména bych vyzdvihl 24h pečené hovězí žebro a humrovou polévku.Ostatní pokrmy byly také zážitkové a překvapující.V průměru zůstala pouze káva - espresso.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 08:21:32)

S degustačním menu jsme byli naprosto spokojení, vyvážené chutě, zajímavé kombinace, skvělé vyly všechny chody. Klidné příjemné prostředí a nevtíravá, ale pozorná obsluha. Vřele doporučuji.
 

Ymir

Food Lover

plus 1
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (16. 2. 2018 22:38:50)

Cele menu v patek 20:30 pusobi unavene. Amuche-bouche, navic k menu, trochu zklamalo; slavka jiz na lzicce chvili lezela ladem. Terina, spis jako zele bez chuti, ale vynikajici domaci chlebicek a skvostna omacka z lanyzu. Bohuzel zvadla kreveta s kvetakovym mozeckem s chia seminky to nezachranila. Hlavni chod, studeny; doporucovala bych vymenit mnozstvi neochucene quinoi za dynoveho pyre. Dezert, sucha buchta:( Chutna vina a mila obsluha vylepsili zazitek. Celkove navsteva nenaplnila ocekavani.
 

Boddie

Food Guru

  10

Grand Restaurant Festival 2018 (17. 2. 2018 11:00:48)

S quinoou, to s Vámi souhlasím. Mnoho restaurací se drží zadání=superpotraviny, ale quinou jím snad popáté a nikdy jsem ji nedojedl. Ovšem datlový koláč jsme měli nádherně vláčný. Termínem suchá buchta jsem pověstný, neboť bábovky, vánočky apod. nesnáším :-)))
 

Grand Restaurant Festival 2018 (16. 2. 2018 22:35:58)

Jako vždy výborná obsluha, velmi milý šéfkuchař, výborný výběr vína a fantastické menu. Mohu jen doporučit.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (16. 2. 2018 22:26:02)

Restaurace: Tusculum
Luxusní jídlo, k němu skvělé víno, velmi příjemná obsluha i prostředí. Prostě krásný kulinářský i společenský zážitek.
 

Birne

Gourmet

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (16. 2. 2018 20:32:29)

Restaurace: Ve Vilách
Velmi dobrá restaurace. Jen ceny trochu vyšší, ale jinak skoro bez chyby.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (16. 2. 2018 20:02:25)

příjemné prostředí, výborná obsluha, hlavní chod prezentoval osobně kuchař, dobrá moravská vína z Velkých Pavlovic. Chutnalo nám. Příjemná překvapení navíc mimo festival, káva v ceně.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (16. 2. 2018 19:42:14)

Restaurace: Bonté
Na Mauerově výběru jsme byli v Bonté poprvé a byli jsme velice spokojeni. Objednáno jsme měli tříchodové menu z čehož všechny tři chody (i víno) byli výborné. Jídlo bylo moc hezky a originálně prezentováno a chutě se skvěle doplňovaly. Také chceme pochválit příjemnou a profesionální nikoliv však upjatou obsluhu. Určitě přijdeme zase :) Táňa a Michal
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (16. 2. 2018 19:08:00)

Restaurace: Dobrá bašta
vynikající jídlo a super obsluha, doporučuji
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (16. 2. 2018 19:00:58)

Restaurace: Bellevue
Bellevue pro nás měla být pomyslnou třešničkou na dortu letošního festivalu. Bohužel nás návštěva krapet zklamala. Interiéru i obsluze nelze nic vytknout. Menu nás moc neoslovilo. Kotletky nás moc nezaujaly. Rád bych ale vyzdvihnul dezert. Byl skvělý. Stejně tak i amuse, který byl příjemným překvapením.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (16. 2. 2018 18:32:11)

Příjemné prostředí, milá a pozorná obsluha, velmi dobře seskládané menu. Oceňuji i do detailu dotažený princip ochutnávky - aperitiv - koktejl za festivalovou cenu, dezert a káva v ceně, soutěž.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (16. 2. 2018 16:38:26)

Restaurace: U Emy Destinnové
Celkový dojem z návštěvy byl pozitivní, nicméně několik chybiček na kráse se objevilo: Amuse buche: výborně ochucený, nicméně jídlo bylo nejspíš zmrazené, jelikož část pokrmu byla zmrzlá. Ryba - byla výborná Steak - byl přinesen, aniž by se nás kdo ptal, jak ho chceme udělat; maso dost šlachovité. Zelený čaj - obyčejný pytlík sice s přívlastkem non GMO, nicméně nevalné chutě. Podniku této kategorie by slušel sypaný čaj alespoň průměrné kvality, coz je ale problém většiny našich restaurací
 

Grand Restaurant Festival 2018 (16. 2. 2018 16:38:17)

Restaurace: U Emy Destinnové
Skvělé jídlo! Pane šéfe, díky za wow zážitek! Carpaccio z divočáka byl nejlepší amuse-bouche ze všech 20 restaurací GRF, které jsme vloni i letos navštívili. Králičí hřbet na pancettě byl šťavnatý, výborný. Treska byla správně restovaná, ale mohla být trochu výrazněji dochucená. Steak s houbovým ragú byl skvělý. Panna cotta byla lahodná. Servírka Harriet a číšník Lev byli velmi profesionální a mílí. Myslíme, že Steven vede restauraci výborně. Pomluvy nemají pravdu. Budeme se sem rádi vracet.
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 12:54:13)

Restaurace: U Emy Destinnové
Dobrý den. Mohu se Vás zeptat, co Vás natolik nazlobilo na mých komentářích, že mi přistály 2 červené palce? Děkuji za odpověď. Boddie.
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (17. 2. 2018 12:58:50)

Restaurace: U Emy Destinnové
Letos jsem v GRF navštívil asi 25 restaurací a musím bohužel konstatovat, že Ema patřila mezi 5 nejhorších. Také já Vám neposílám červené palce za to, že máte jiný názor, určitě sama cítíte, že je to unfair.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (16. 2. 2018 16:32:16)

Restaurace: U Štěpána
Výborné steaky.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (16. 2. 2018 14:19:26)

Restaurace: Aquarius Restaurant
Prostředí restaurace se dle obrázků zdá lehce přeplácené, ale po osobní návštěve můžu říct, že v příjemnějším prostředí jsem už léte nebyl. Co se týče menu tak není co vytknout - tatarák perfektně vychucený, prso štavnaté a dezert byl chutově zajímavý. Párovaná vína byla tatkéž znamenitá. Co se týče červeného k hlavnímu chodu tak o tom se nedá říct nic než prostě dokonalé. Za mě restaurace velmi dobrá a určitě se tam vrátíme se ženou i na večeři!
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (16. 2. 2018 11:25:04)

Restaurace: Genius Loci
Pokaždé, když jedem na Prahu jíme zde. Nikdy nás nezklamali. Jídlo vždy perfektní. Při poslední návštěvě jsme si dali vepřovou panenku, připravenou metodou sous-vide...Lepší jsme nejedli. Doporučuji všem, kdo jede okolo
 

Grand Restaurant Festival 2018 (16. 2. 2018 10:30:56)

Restaurace: Blue Wagon
Degustaci mohu doporučit turistům nebo hostům co se chtějí dobře najíst ale na nic se neptat a hlavně co nechtějí ještě posedět nad sklenkou. Celkový dojem už nezachrání ani skvělé jídlo. Dle předchozích výtečných komentářů naše obsluha asi neměla svůj den.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (16. 2. 2018 10:12:20)

Restaurace: Pohostinec Monarch
V rámci GRF jsme navštívili Monarch a nejvíce nám chutnal desert - Krupicová kaše se skořicí a perníkovou zmrzlinou - jak rád říkám, byla to erotika v puse:) Přijdeme si ho dát znovu.
 

Grand Restaurant Festival 2018 (15. 2. 2018 22:13:53)

Nelze vložit foto společně s komentářem... 2.díl
 

Grand Restaurant Festival 2018 (15. 2. 2018 21:53:39)

Hotel v nádherném prostředí, velmi příjemná obsluha...překvapení pro začátek, místo lanýžového másla byla tvarůžková pomazánka.. :( Jinak jídlo výborné,zvlášť chci vyzdvihnout omáčku k jelenímu hřbetu,famózní... batáty s hráškovým pyré úžasné, dezert lahodný, citrónová pěna vynikající, vinný doprovod krásně doplňoval...Doporučuji !
 

renatabor

Food Lover

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2018 (15. 2. 2018 21:44:03)

Vše bylo skvělé - jídlo, obsluha, prostředí. Mohu jen doporučit!
 
 
 
 


 
Je-li vůbec něco smutnějšího než zneuznaný génius, je to nepochopený žaludek.
Honoré de Balzac
Top