Do Vánoc zbývá 6 dní

Nápady

1x týdně Vám přinášíme aktualitu ze světa Taste Waste.

 

Naleznete zde nejen novinky na trhu, ale i tipy a triky šéfkuchařů, rady jak se vyhnout zbytečnému plýtvání a hlavně Vaše nápady.

 

Pokud máte něco, s čím byste se s námi chtěli podělit, pište na anna@grand-restaurant.cz

 

Více o naší filozofii Taste Waste se dozvíte na úvodní stránce


Seafood
15.12.2017

Jednoduchý základ na vánoční rybí polévku: silný vývar ze zbylých rybích kostí, krunýřů a klepet. A když je předem ještě trochu opečete, tak je to top!

Bramboraky
9.12.2017

Falešné bramboráky z "unavené" žluté cukety se zbytkem mouky a vloček. Poslední bio vajíčko. Trocha vlastních bylinek a dobrého olivového oleje. S domácím guacamole chutnaly úžasně!

Bez obalu
1.12.2017

Víte, že jde žít úplně bez obalů? Chraňte planetu a pokuste se co nejvíc omezit igelity apod. Berte si na nákupy vlastní tašku, vlastní nádoby na vločky, rýži nebo čočku. Je to levnější a zároveň kontrolujete množství!

Bylinky
24.11.2017

Vypěstujte si domácí superfood! Bylinky potřebují jen sluníčko, teplo a trpělivost. A odměna je k nezaplacení:)

Lustr z mušlí
17.11.2017

Další umělecké dílo! Tentokrát z nasbíraných mořských lastur. No není to nádhera?

Korky
11.11.2017

Nevyhazujte korky od vína! Dají se použít jako krásná dekorace, můžete s nimi vytvářet umělecká i praktická díla nebo je znovu využít v kuchyni či na zahradě:)

Podkovy
4.11.2017

Kovář udělal držák na víno a skleničky ze starých koňských podkov. Umělecké dílo!

Taste Waste kabelka
27.10.2017

Takovouhle krásnou kabelku vyrobenou ze zátek od plechovek prodávají ve slavném muzeu moderního umění MoMA v New Yorku za pěkně tučnou cenu!

Feta
17.10.2017

Feta je vynikající a typický řecký sýr. Zkušený restauratér však dokáže zrecyklovat i plechovku od fety jako dekoraci své hospůdky. (Cadaques)

Ghana
13.10.2017

Tradiční ghanský kroj vyrobený z víček od ginu. Známý ghanský sochař takto poukazuje na konzumní společnost, plýtvání a obchod s otroky (v historii se v Ghaně gin měnil za otroky a později hrál roli i v určování sociálních vrstev obyvatelstva).




 
Copak jestli je to zdravý, na to lidi kašlou, lidi mají rádi, když je to hlavně dobrý, pak řešej až, jestli je to zdravý…
Zdeněk Pohlreich
Top