Nápady

Zajímají vás aktuality ze světa Taste Waste?

 

Naleznete zde nejen novinky na trhu, ale i tipy a triky šéfkuchařů, rady jak se vyhnout zbytečnému plýtvání a hlavně Vaše nápady.

 

Pokud máte něco, s čím byste se s námi chtěli podělit, pište na anna@grand-restaurant.cz

 

Více o naší filozofii Taste Waste se dozvíte na úvodní stránce


Singapur
20.7.2018

Singapur - jedno z nejohleduplnějších velkoměst k přírodě. Dokazuje každým coulem, že to jde!

Rybízový koláč
3.7.2018

Ořechy a rybíz ze zahrady, vajíčka od sousedovic slepiček, tvaroh z nedaleké farmy a slazeno medem od dědečka. Podporujme lokální produkty a sezonní superpotraviny!

Lahve
27.6.2018

Interiér plný bizárních stromů v jedné singapurské restauracaci (aneb co s použitými lahvemi)

Krab a plast
10.6.2018

Bali je jedno z nejkrásnějších míst na světě. Superfood na každém stromě, úžasná fauna a láskyplní lidé všude kolem. Nyní ale také hory plastu, v džungli i v oceánu! A můžeme si za to sami, a jen my to dokážeme zase napravit!!!

Snídaně “co dům dal ”
28.5.2018

Vajíčka od sousedovic slepiček, rukola, divoké byliny a “superplevel” z vlastní zahrádky, avokádo s trochou lanýžového oleje těsně před expirací. Dokonalost.

Mexiko
15.5.2018

Artefakty v džungli. Májský obchůdek z “Taste-Waste” designem: staré nádoby, provazy, kůže, dřívka a mušle z moře...

Arhuacos
18.4.2018

Část výtěžku z Grand Restaurant Festivalu šla na podporu kolumbijských indiánů, kteří usilují o navracení půdy. Do Prahy přijel jejich představitel Mamo (šaman). Poobědval s Pavlem Maurerem, zamiloval se do jeho dřevěných hodinek a povyprávěl o (ne)rovnováze našich světů.

Cvrčci
28.3.2018

Hmyz je budoucnost! Je plný bílkovin a když se dobře okoření, tak skvěle chutná. Tihle mexičtí cvrčci jsou například přirozeně kyselí a v tacos jsou doslova k sežrání!

Stůl
17.3.2018

Překrásný designový stůl ze starého spadlého stromu. Odvaha, kreativita, recyklace!

Kapusta kadeřavá
7.3.2018

Kadeřávek patří mezi jednu z nutričně nejnabitějších surovin světa. Superpotravina každým coulem a dá se připravit na nespočet způsobů! A nebojte, když vám trochu povadne, dá se z něj udělat skvělé pesto:)




 
U jídelního stolu je jediné místo, kde se první hodinu nikdy nenudíte.
Anthelme Brillat-Savarin
Top