Do Vánoc zbývá 6 dní

Nejezte blbě!

  Nejezte blbe
   
 
Desatero
Naše „desatero“ má zatím jen 19 „přikázání“... :-))

Proč jíme špatně? Protože o tom nepřemýšlíme, nepřipadá nám to důležité.
Naše strava však zásadně ovlivňuje naše zdraví, náladu, kondici a duševní pohodu. Jak to vlastně myslíme? Shrnuli jsme naše myšlenky do několika vět:

 

 

Mysleme na to, co si dáváme do pusy

Objevujme nové chutě, buďme gastronauty

Vychutnávejme a nepřejídejme se

Najděme si čas na jídlo a užijme si jej

Respektujme kvalitní lokální a sezónní suroviny

Pokrmy a nápoje musí být v harmonii

Rozmazlujme sebe a chuťové buňky

Každá surovina má své curriculum vitae

Kultura stravování je odrazem naší osobnosti

Vracejme se k rodinnému stolu

Přemýšlejme nad tím, co učíme jíst své děti

Nepodceňujme pravidelnost a střídmost

Každému jídlu náleží odpovídající příprava

Ctěme tradiční recepty a zvyklosti

Podporujme farmy a bioprodukty

Doporučujme a hodnoťme kvalitní gastronomické podniky

Pěstujme pravidelná setkání s přáteli, talířem a sklenkou

Láska prochází žaludkem

Zachování rovnováhy přírody a člověka je cesta

...tak takhle to ve zkratce myslíme.

Tato filosofie zastřešuje a ovlivňuje všechny naše projekty: Prague Food Festival, Grand Restaurant Festival, Maurerův výběr Grand Restaurant, Mňam Tour, Gurmán, Taste Waste.
 

 



 
Copak jestli je to zdravý, na to lidi kašlou, lidi mají rádi, když je to hlavně dobrý, pak řešej až, jestli je to zdravý…
Zdeněk Pohlreich
Top