Do Vánoc zbývá 10 dní

Chateau Mcely, Piano Nobile

Chateau Mcely, Piano Nobile
Živá hudba
Salónek
Zahrádka
Bezbariérová
Parking
Dětský koutek
Se psem
TOP100
Farmářské produkty
Mcely 61
Mcely
289 36
8–22, denně
    325 600 000
Zvláštnost:
Pohádkový zámek uprostřed anglického parku. Vybírat můžete z pokrmů vycházejících z tradice bývalých majitelů Thurn-Taxisů. Italský nádech mají recepty inspirované babičkou Cusumano, lokální pocházejí od chefa Honzy Štěrby. Za příznivého počasí lze posedět v zámeckém patiu nebo si užít piknik přímo v trávě.
Počet osob:
 Vybrat
Datum:
Čas:

Štěrba Jan


672.jpg

Šéfkuchař Honza Štěrba má k zámku Mcely velmi blízko jak kuchařskou filozofií, tak i původem, pochází z nedalekého Nymburka. Honza je členem kuchařského týmu prakticky od otevření Chateau Mcely a postupným získáváním zkušeností se propracoval na pozici šéfkuchaře. Rád vymýšlí nejrůznější delikatesy, které jsou postavené pouze na kvalitních surovinách tak, aby hosté mohli dosáhnout rovnováhy těla i duše. Při své práci se nechává inspirovat prostředím zámku, parkem, okolními lesy a místní bylinou tradicí Devatera kvítí. Při sestavování menu vychází rovněž z oblíbených pokrmů bývalých majitelů mcelského zámku – šlechticů z rodu Thurn-Taxisů a nahlíží i do receptů babičky Cusumano, babičky současného pana majitele Jima Cusumano. Pokrmy jsou připravovány podle dnešního moderního stylu v odlehčené formě. Kromě kreativního vymýšlení novinek do sezónního menu je Honzovým každodenním cílem a snahou i hledání místních dodavatelů surovin té nejvyšší kvality.

 

„Na vaření mě hlavně baví, že nejde o monotónní práci. Dnes už se nevaří podle přesných receptů, ale je třeba improvizovat podle právě dostupných nejkvalitnějších surovin a ingrediencí. Důležité je také individuální přání každého hosta, kterým se snažím vyjít vstříc a díky nimž je má práce každý den jiná.“



 
Dobré jídlo je jako dobrý sex – čím více se vám ho dostává, tím více si ho žádáte.
Gael Greenová
Top