Šéfkuchař restaurace La Villa
Július chtěl být kuchařem již od útlého dětství a o jiné práci ani na okamžik nepřemýšlel. Vždy s nadšením pozoroval svého otce při práci v kuchyni malé restaurace. A byl to právě jeho otec, kdo mu předal dovednosti a zapálení pro kuchařské umění. Je to nádherný příběh toho, jak řemeslo může přecházet z generace na generaci.
Jeho filozofií je zachovat přirozenou vůni a chuť nejlepších dostupných sezónních surovin a jemně je kombinovat s kuchařskými technikami, které vyzdvihují jejich původ.
Sám říká: „může to znít jako klišé, ale práce s kvalitní čerstvou surovinou je vždy pro mě, jako kuchaře, radost, mohu s ní experimentovat, vymýšlet a tvořit souhru mezi jednotlivými elementy, které vytváří úžasný celek”.
Největší inspirací je pro něho sama příroda, která je tou nejúžasnější paletou barev a přehlídkou možných surovin. Vaření pro něho není jen řemeslo, ale i umění. Do jídla se snaží přenést své vize, emoce a enthusiasmus. Věří, že výsledný efekt je pro hosta nečekaný zážitek.
„Ovšem není skvělého kuchaře bez skvělého týmu“, ještě dodává.
Něco navíc/info:
• Vinné párování ke všem chodům
• Amuse-bouche: Caponata, rozmarýnová focaccia
Přečtěte si Pravidla registrace.
Vladimíra...
Foodie
Grand Restaurant Festival 2019 (21. 2. 2019 19:55:21)
Malinka
Food Lover
Grand Restaurant Festival 2019 (29. 1. 2019 17:43:07)
Přečtěte si Pravidla registrace.
Zobrazit starší