Superfood recepty

Jelení kýta sous-vide, šípková omáčka, bramborová kroketa s pohankou a lněným semínkem, vlašské ořechy s lahůdkovým droždím

Recept: Jelení kýtu vložíme do vakuovacího sáčku spolu se solí, pepřem, rozmarýnem a kapkou olivového oleje. Vaříme ve vodní lázni na 65°C. Dobu vaření přizpůsobíme velikosti masa, počítejte minimálně 3 hodiny. Z kostí, cibule, celeru, mrkve, červené řepy, šípků, červeného vína a másla uděláme silnou omáčku. Uvařené brambory rozmačkáme spolu s uvařenou pohankou, namočeným a rozmixovaným lněným semínkem, solí a vejcem. Tvarujeme krokety, které obalíme v kukuřičné strouhance. Krokety usmažíme a pokládáme na směs pražených vlašských ořechů a lahůdkového droždí.



Balu Kitchen

Čokoládový dortík bez lepku s borůvkami, šlehaným mascarpone, kokosem a maracujou

Recept: Nad vodní lázní si rozpustíme 225g másla a 337g 70% čokolády. Vyšleháme 5 vajec s 337g krystalového cukru do pěny a vyšleháme k nim čokoládovou směs. Těsto nalijeme do silikonových formiček nebo na pečící papír do jedné formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 100°C přibližně 30-40 minut a necháme zchladnout.




Lobster Atmosphere
Treska, Quinoa, Bok Choy, Hlíva Ústřičná, Miso

Recept: Treska bez kůže v sous vide úpravě, sůl + bílýpepř (váleček) 56 st. 10 min. Uvařená quinoa dvou barev. Treska obalená v ryžové mouce, poté ve vejcích a opéct ze všech stran. Zázvor, česnek a chilli zpěnit a přidáme Bok Choy a hlívu ústřičnou na proužky, podlít zeleninovým vývarem zahuštěnym škrobem + sůl, přidat vařenou quinou a dochutit miso omáčkou. Dozdobit smaženou, sušenou kůží z tresky a miso omáčkou.




Ostrov Hotel

Batátové Brownies

Recept: Batátu oloupejte (pokud ji nemáte v bio kvalitě bez postřiku). Nakrájejte na menší kostky, aby byly rychle vařené a vařte podle velikosti cca 12 minut. Poté slijte a batáty rozmačkejte vidličkou, ponorným nebo výkonným mixérem, podle toho, co máte po ruce. Do mísy prosijte mouku, přidejte kakao, prášek do pečiva, špetku soli a promíchejte. K suché směsi přidejte batátové pyré (případně vařené kostky batáty), odstáté máslo pokojové teploty pokrájené na kostky, rozklepnuté vajíčko, rýžové mléko, sirupy a všechno vyšlehejte robotem. Do těsta vysypte většinu vypeckovaných višní, jen si jich pár schovejte na ozdobu navrch a dobře promíchejte. Pekáč vyložte pečícím papírem, přendejte do něj těsto a dobře rozprostřete, ozdobte višněmi a pečte v předehřáté troubě na 180°C 20 minut.



Gourmet Restaurant, Villa Patriot
Husí jatýrka s Madeirou, bramborové pyré a restovaná hlíva ústřičná


Recept: Na 1 porci je třeba 150g husích jater, sůl, pepř, olej na opečení, 5cl víno Madeira. Husí játra opečeme na malém množství oleje z obou stran, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem Madeira a krátce podusíme. Podáváme s bramborovým pyré a restovanou hlívou ústřičnou.




Levitate
Superfood Kachna


Recept: Pro 1 osobu potřebujete 1x kachní prso, 3g 5 spices koření, 5g med, 10ml rybí omáčky, 1 stroužek česneku, 1ks badyánu, 1ks kardamomu – vše marinovat 3 dny – péct 7 minut při 200°C. Na omáčku potřebujete 10g hoisin, 3g med, 5ml sojové omáčky, smíchejte a přiveďte k bodu varu. Podávejte s okurkou nakrájenou na plátky, koriandrem, thajskou bazalkou, česnekem a rybí omáčkou podle chuti.




 
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy!
Francouzské přísloví
Top